Pandurii nu se grăbesc să transfere

295

Mai puțin de trei săptămâni au rămas până la reunirea Pandurilor pentru viitorul sezon al Ligii 1, însă echipa gorjeană nu se grăbește să-și creioneze lotul de jucători cu care Grigoraș să atace campionatul.

După încheierea sezonului 2013-2014, prea puține lucruri au fost clarificate cu privire la lotul Pandurilor pentru campionatul ce va începe în luna iulie. Grigoraș are la dispoziție un grup de 14 jucători, dintre aceștia trei sunt portari, iar doi sunt jucători accidentați, a căror situație medicală este una care nu dă prea mari speranțe în folosirea lor cel puțin în turul campionatului viitor, aici fiind vorba de Predescu și Bratu. Până la completarea unui lot de 24-25 de jucători, așa cum a cerut Grigoraș, conducerea Pandurilor are de rezolvat transferul a zece jucători, unii dintre ei fiind jucători care au fost în acest lot și în sezonul trecut. „Noi ne-am dori să rămână toți acești jucători, dar rămâne să vedem ce vom face. Nu ne împiedică nimic să semnăm, dar ofertele sunt mari, sunt multe și trebuie și bani mulți. E vorba de bani mulți”, a declarat președintele Mihai Prunariu lăsând să se înțeleagă faptul că lipsa banilor în acest moment împiedică rezolvarea situației unor jucători precum Erico, Elton, Shamsin sau dos Santos. În ceea ce-l privește pe ultimul, acesta este golgheterul echipei, iar clauza pe care Pandurii ar trebui să o semneze pentru prelungire este cea mai mare din acest grup de jucători cu clauze în contract.

„Stăm, discutăm, vedem soluțiile”
Deocamdată, Pandurii nu a angajat discuții clare cu niciun jucător, Mihai Prunariu fiind de părere că este suficient timp pentru a acționa pe piața transferurilor: „Suntem în perioada discuțiilor. Vedem ce jucători pleacă, ce jucători rămân, ce jucători mai aducem, dar nu ne grăbim. Abia am luat pauză, stăm și noi să vedem ce se mai întâmplă. Suntem în discuții cu mulți, nu pot să spun cu cine. Stăm, discutăm, vedem soluțiile. Nu trebuie să ne grăbim acum. Piața e mare, sărăcia e mare… Or să rămână mulți pe dinafară”, a declarat președintele Pandurilor.

Transferuri cu acord comun
Mihai Prunariu spune că deciziile în privința transferurilor nu se vor lua unilateral, acordul pentru un transfer urmând a fi dat de toți cei din conducere. „Să zicem că am un jucător despre care eu cred că este foarte bun, are și Daniel (n. red. – Băloi) unul, are și Grigoraș, dar trebuie să-i vedem. Nu pot să aduc eu unul acum și apoi să spună Grigoraș: „Păi, mi l-a adus Prunariu peste capul meu!” și nu-l bagă”, a declarat președintele Pandurilor. Tehnicianul echipei gorjene susține și el același mod de lucru spunând că deja a făcut primele propuneri conducerii Pandurilor: „Am discutat cu doi-trei jucători pe care vreau să îi aducem la Pandurii. Sunt liberi de contract, interesanți și cred eu că ne-ar ajuta. Eu am propus anumite nume la conducători, la fel și cei din conducere au venit cu ceva nume, dar încă nu putem să spunem că am transferat definitiv vreunul. La sfârșitul acestei săptămâni cred însă, că vom putea definitiva tratativele”, a declarat Grigoraș.

Antal, doar cu ajutor de la LOTO
Unul dintre cele mai interesante nume de pe piața transferurilor din această vară este cel al golgheterului campionatului din ediția recent încheiată a Ligii1. Liviu Antal s-a despărțit de FC Vaslui, este jucător liber de contract și este o țintă pentru mai toate echipele care au o oarecare forță financiară având în vedere că este vorba de un jucător cu pretenții destul de ridicate. Președintele Pandurilor spune că în acest moment aducerea lui Antal este mai mult un vis, o dorință greu de îndeplinit: „Antal?… Vă dați seama că mi l-aș dori și pe Antal și pe Madson, și pe Henrique și pe Marquinhos… Pe toți! Dar, am jucat la loto duminică și n-am câștigat nimic…”, a mai spus Prunariu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here