Pandurii nu aruncă prosopul! S-au salvat matematic în penultima etapă

3918

Pandurii Târgu Jiu şi-a îndeplinit obiectivul din punct de vedere sportiv. Echipa lui Adrian Bogoi a învins-o pe ASU Politehnica Timişoara (1-0) în ultimul meci jucat pe teren propriu în acest sezon. Singurul gol al confruntării a venit în minutul 21, când Tudoran şi-a arătat măiestria cu o execuţie de efect de la 18 metri. Lovitura de începere a fost dată de campionul gorjean la supergrea, Alex Gabroveanu, pugilistul fiind şi un factor mobilizator în vestiarul Pandurilor. Bănăţenii puteau să egaleze în mitanul secund, dar Costache a scos senzaţional lovitura de cap a lui Mera (`73), iar Ursu (`74) şi Ignea (`89) au luat la ţintă barele porţii. Dodoi a avut şansa să majoreze diferenţa pentru gazde, însă nu a reuşit să-l învingă pe Murariu din situaţie unu la unu (`87). După meci s-a declanşat fiesta. Suporterii şi jucătorii au sărbătorit rămânerea în liga secundă, dar cu oarecare reţineri. Pandurii trebuie să achite restanţe de zeci de mii de euro pentru a juca şi la anul în eşalonul doi. Până pe 30 mai, când se decide totul, Energeticianul este ultima echipă retrogradată, după eşecul de pe terenul Metaloglobusului, 3-0.

Bogoi: ,,Sper că se vor găsi banii”
Antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, a declarat la finalul confruntării că trupa gorjeană îşi merită poziţia din clasament, iar conducerea va face rost de banii necesari pentru a evita penalizarea de nouă puncte. ,,Ne-am salvat din punct de vedere sportiv, aşteptăm să se soluţioneze cazurile în privinţa datoriilor până pe 30 mai, apoi să ne reluăm cursul normal al activităţii. Sper că se vor găsi bani. Pentru un club aşa de mare, pentru un judeţ aşa de mare, nu sunt foarte mulţi bani. Avem cea mai tânără echipă, sub 21 de ani media de vârstă, pe toată perioada campionatului, ei şi-au dorit foarte mult, marea majoritate a făcut şi progrese individuale, şi, chiar dacă am stat cu emoţii spre sfârşitul campionatului, cred eu că este o realizare faptul că rămânem în Liga 2 în faţa unor echipe cu bugete mult mai mari. Noi trebuie să jucăm primul meci pe stadionul cel nou, suntem echipa oraşului”, a declarat tehnicianul.
Pandurii au primit felicitări şi de la oponenţi. Antrenorul Politehnicii, Cosmin Petruescu, a apreciat eforturile jucătorilor gazdă, dar a declarat că rezultatul de sâmbătă nu a fost unul just. ,,Din punct de vedere al posesiei şi al clarităţii ocaziilor de gol, noi am controlat partida. Am avut şi patru bare, dar nu am fost inspiraţi în faţa porţii. Am luat gol la singurul şut pe poartă din prima repriză. Vreau să-i felicit pe cei de la Pandurii pentru modul cum au reuşit să se salveze de la retrogradare, ştiu problemele pe care le-au avut. Şi noi ne-am atins obiectivul. Felicitări celor de la Metaloglobus pentru cum şi-au jucat şansa până la capăt”, a declarat Petruescu.

Tudoran: ,,Am făcut o minune”
Căpitanul din meciul cu Politehnica, George Tudoran, a declarat că salvarea echipei gorjene este miraculoasă, având în vedere dificultăţile de care s-au lovit jucătorii, dar şi plecările masive din iarnă. Viitorul fotbalist al Rapidului a declarat că are încredere că Marin Condescu, principalul creditor, va rezolva problemele administrative ale clubului. ,,Ne-am salvat, asta ne doream, acum am aruncat mingea în terenul conducerii şi sperăm să rezolve problemele. Carierele noastre erau în joc, cred că în C.V.-ul fiecărui jucător o retrogradare atârna greu. Cred că toţi băieţii de aici, staff-ul, toată lumea, au fost fenomenali, fantastici. Am depus o muncă în nişte condiţii destul de grele, am jucat foarte multe meciuri cu sufletul. Sunt sigur că se vor găsi banii pentru a plăti datoria, am mare încredere în domnul Condescu, dânsul a fost principalul factor pentru care am rămas aici, puteam să plec din iarnă. Eu spun că am făcut o minune”, a declarat Tudoran.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here