Pandurii n-a reușit decât o remiză pe teren propriu cu Ceahlăul – Toată lumea pentru ei, ei pentru alții!

235

După ce în etapa precedentă au fost ajutați de jocul rezultatelor pentru a se menține pe locul 4, în această rundă Pandurii și-a dat singură peste picioare în fața Ceahlăului, ratând oportunitatea de a se detașa de locul 5 în ciuda faptului că și alte echipe din fruntea clasamentului au făcut pași greșiți.

Pandurii și-a pierdut „omul orchestră” din turul campionatului, iar lipsa lui Eric cântărește enorm. Ceahlăul a venit la Târgu Jiu fără o jumătate de echipă, dar acest lucru nu s-a văzut aproape deloc. Fără Golubovic, Jula, Gheorghiu, Cânu și Stana, Ceahlăul n-a arătat atât de cruntă pe cât Pandurii fără brazilianul trimis arabilor. Moldovenii au arătat ca o echipă, au avut un joc compact și o agresivitate ce le-a deschis în câteva rânduri calea spre poarta pandură.

Gafeori în lanț
Lecțiile „Șahtior” sau „Oțelul” n-au însemnat nimic pentru oamenii lui Pustai, care au continuat festivalul de gafe și în fața Ceahlăului. După un prim șut al Pandurilor, expediat de Nicoară, dar care nu a prins spațiul porții, Ceahlăul a deschis scorul după doar 9 minute de joc. Erico a fost incomodat de pressingul lui Lucas Garcia, brazilianul a șutat în jucătorul Ceahlăului, mingea a ajuns la Ungurușan, care a respins și el tot în Lucas Garcia, iar mijlocașul moldovenilor a pătruns în careu, l-a driblat pe Stanca și Chitoșcă a înțepat balonul pentru 0-1. Șocul a fost resimțit, Pandurii a rămas fără replică după golul încasat și tot nemțenii au fost aproape de gol. Constantinescu a șutat din unghi, în minutul 18, puțin peste poarta lui Stanca, iar Christou n-a vrut să le rămână dator colegilor cu o gafă și, în minutul 41, a luftat în propriul careu, dar mingea trimisă defectuos de cipriot a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Stanca, ocazia sa la poarta pandură fiind mai mare decât cea pe care tot el o avusese în minutul 20 la poarta Ceahlăului, când a reluat cu capul din careul mic peste buturile lui Calancea după o lovitură liberă a lui Nistor. Și tot Christou a fost victima lui Lucas Garcia în minutul 33, argentinianul întorcându-l de câteva ori înainte de a șuta periculos la poarta lui Stanca. Prima repriză s-a încheiat cu șutul lui Nicoară, deviat în corner, după o minge întoarsă de Nistor pentru aripa pandură.

Două schimbări la pauză
Pus în fața unei dileme destul de mari, mai mulți jucători de la Pandurii meritând să rămână la cabine după prima repriză, Pustai i-a ales pe Christou și Distefano, jucători în locul cărora i-a trimis pe teren pe Buleică și dos Santos, prilej cu care a schimbat și sistemul, mergând pe mâna a doi atacanți. Bud și dos Santos au conlucrat la două minute de la reluare, dar un-doiul a fost continuat de Bud cu un șut peste poartă de la circa 20 de metri. Jocul a reintrat apoi în stereotipia primei reprize, Pandurii a încercat poarta oapseților cu șuturi din afara careului prin Nistor și Buleică, iar replica a venit de la aceeași zvârlugă, Lucas Garcia, însă tabela a rămas intactă. Ocaziile mari pentru Pandurii au apărut în preajma unei ore de joc. Nistor a încercat să plaseze o minge din colțul careului mare, în minutul 58, însă nu a prins spațiul porții, iar Nicoară a uimit asistența cu o ratare imensă în minutul 64, când a preluat pe piept în colțul careului mic, a întors un adversar, dar a șutat mult peste poartă. Tot Nicoară a fost însă cel care a obținut penaltiul din care Pandurii a egalat, Hațegan indicând punctul cu var după o intevenție neregulamentară a lui Marc. Dos Santos a marcat, iar Pandurii a sperat din nou la cele trei puncte. N-a fost așa cum și-ar fi dorit suporterii gorjeni, dar nici cum putea fi mai rău, Achim ratând o ocazie imensă în minutul 78, când a reluat cu capul din interiorul careului mic, la o centrare a lui Constantinescu venită de pe partea stângă.

Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul Piatra Neamț 1-1 (0-1)
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 1.000
Au marcat: dos Santos (min. 72 – din penalti) / Chitoșcă (min. 9)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Erico, Christou (min. 46 dos Santos), Momcilovic – Anton, Breeveld – Distefano (min. 46 Buleică), Nistor, Nicoară – Bud (min. 65 Ciucur). Antrenor: Cristi Pustai.
Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Marc, Ichim, Slavickas – Achim, Onciu – Popadiuc (min. 79 Ștefănescu), Lucas Garcia (min. 86 Cazan), Chitoșcă (min. 71 Ntambue)- M. Constantinescu. Antrenor: Costel Ilie.
Cartonașe galbene: Breeveld (min. 41), Ungurușan (min. 62) / Marc (min. 45), Popadiuc (min. 67)
Arbitri: Ovidiu Hațegan – Adrian Ghinguleac, George Neacșu.
Arbitri adiționali: Nicolae Botaș, Flavius Roșu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here