Pandurii, misiune îndeplinită / Calificați în play-off!

276

Trupa lui Edi Iordănescu a pășit cu dreptul în sezonul de primăvară, cu o victorie în fața echipei antrenate de Petre Grigoraș, echipă la care Mutu a ales să forțeze revenirea la națională și care nu pierduse niciodată pe teren propriu în această ediție de campionat.

Intersezonul a fost unul activ pentru cele două echipe care s-au confruntat în primul joc oficial din România în 2016. Chiar dacă ASA părea echipa ce s-a mișcat mai bine pe piața transferurilor aducând nume importante, Pandurii a dovedit că a făcut mișcările mai inspirate. Edi Iordănescu a început jocul de la Târgu Mureș cu trei dintre jucătorii nou veniți la Pandurii și chiar dacă nu au strălucit, despre niciunul dintre ei nu se poate spune că a dezamăgit. Mai mult decât atât, debutând în prima ligă, Răuță a făcut un meci bun și nu s-a speriat, deși în multe dueluri l-a avut ca adversar direct pe “briliantul” Mutu. Vorbind tot despre noile achiziții, de cealaltă parte, Grigoraș n-a putut miza pe Țucudean, a cărui carte verde nu a sosit în timp util, iar Mutu a fost trimis pe teren abia după pauză, decarul celor de la ASA fiind în urmă cu pregătirea.
Faptul că a fost primul meci s-a resimțit în calitatea jocului, unul modest, cu rare sclipiri. Gazdele au început meciul încercând să intimideze cu intrări foarte dure, dar primele 15 minute au aparținut oaspeților. După minutul 20, gazdele au echilibrat jocul și au avut primele ocazii, ambele aparținându-i lui Mureșan. Pandurii a replicat cu două verticalizări excelente ale lui Nistor, din ultima născându-se și penaltiul din care s-a deschis scorul. Nistor a găsit culoarul perfect printre fundașii gazdelor, a pasat în adâncime pentru sprintul lui Hora, iar Stăncioiu a încercat să-l intimideze pe vârful pandur ieșind cu picioarele înainte, direct pe glezna golgheterului Ligii 1. Degeaba a prins mingea, infracțiunea produsă de crampoane n-a fost trecută cu vederea, deși pentru mulți, în viteza jocului, măsura luată de Balaj a părut exagerată. Penaltiul acordat a fost transformat cu siguranță de Săpunaru și Pandurii a intrat la cabine în avantaj.
Gazdele nu au digerat penaltiul dictat și au protestat vehement, atât în teren, cât și în tribună, acolo unde viceprimarul Claudiu Maior a avut răbufniri violente la adresa oficialilor gorjeni.
Repriza secundă a fost deschisă de o eroare a lui Stanca, portarul gorjenilor încălcând regula celor șase secunde, însă Mutu a lovit zidul după lovitura liberă primită. Antal putea închide meciul în minutul 59 după o gafă a lui Marius Constantin, dar șutul său a fost slab și scorul a rămas nemodificat. Pandurii a fost mai stăpână pe propriile forțe și a știut să gestioneze bine avantajul luat, în vreme ce ASA-ul nu s-a apropiat prea periculos de poarta lui Stanca, doar loviturile libere aducând emoții gorjenilor, însă nici Mutu și nici Mureșan nu l-au putut învinge pe Stanca.

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-1)
Stadion “Trans-Sil”, Târgu Mureș, spectatori: 6.000
A marcat: Săpunaru (min. 45 – penalti)
ASA Târgu-Mures: Stăncioiu – Velayos, M. Constantin, Balaur (min. 85 Ciolacu), Brandan – Mureșan, Voiculeț, Gorobsov (min. 58 N’Doye) – Jazvic, Costa, Buș (min. 48 Mutu). Antrenor: Petre Grigoras.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Săpunaru, Acsinte – Răuță, Mrzljak – Antal (min. 61 Ciucur), Nistor, Răduț (min. 85 Nicoară) – Hora (min. 47 Wellington). Antrenor: Edi Iordanescu.
Cartonase galbene: Stăncioiu (min. 45), Costa (min. 88) / Mrzljak (min. 57), Răuță (min 64), Vasco (min. 83).

“Vedem zilele acestea cât de gravă este accidentarea, o să fac un RMN, ceva. Mi s-a umflat glezna. Mi-a făcut un tackling, nu cred că a fost intenție, nu vreau să cred asta… S-a întâmplat, asta e!, ghinion că m-a prins pe mine. Sper din tot sufletul să pot să joc etapa viitoare, cu CSU Craiova. Vreau să ajung la Euro, depinde numai de mine și de selecționer. Eu sper să fim cât mai mulți din lotul Pandurilor”, Ioan Hora, atacant Pandurii Târgu Jiu.

“E important că am redebutat cu dreptul în competiție. Starea terenului a fost foarte proastă și a fost greu să construim. Am luat trei puncte extrem de mari care ne asigură prezența matematic în play-off. Calitatea jocului nu a fost la cel mai bun nivel. Am pus pe primul loc rezultatului. Hora are glezna umflată butuc. Nu a fost intenție la Stăncioiu, dar a fost un atac agresiv. Dar nu vreau să comentez arbitrajul, mi-e suficient cât am stat în tribună. Sper să nu se mai întâmple să stau în tribună. O să mă cenzurez cât de mult de spoate”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here