Pandurii, mai activi în tribunale decât pe gazon

425

Echipa fanion a Gorjului nu a reuşit nici în această rundă un succes, şi a remizat la Snagov cu Sportul, scor 0-0. Mai mult, Răzvan Stanca a fost, fără doar şi poate, din nou, cel mai bun om al vizitatorilor. După ce goalkeeperul gorjean şi-a salvat formaţia în multe rânduri şi la UTA, intervenţiile sale au ajutat trupa condusă de Marcel Ploaie şi Dorian Gugu să mai acumuleze un punct. Prea puţin parcă pentru o echipă care aspiră la promovare, iar fostul antrenor Adrian Iencsi părea că ştie ce spune când afirma că salvarea de la retrogradare ar fi obiectivul mai realist. Asta rămâne de văzut din iarnă. Până atunci, pandurii suferă, şi asta s-a întâmplat şi împotriva eleviilor lui Valeriu Răchită. Mai întâi, Stanca a intervenit la o lovitură de cap bine plasată a lui Dobre(`10), şi a menţinut tabela intactă înainte de pauză, cu o nouă paradă la şutul lui Şerban. Portarul Pandurilor a avut noroc în partea secundă, când a fost depăşit de şutul lui Dobre, dar mingea a trecut pe lângă spaţiul porţii (`46). În minutul 55, Borţoneanu a trimis un lob de efect peste căpitanul gorjenilor, dar mingea a trecut şi puţin peste transversală. În cele din urmă, Stanca şi-a mai demonstrat o dată valoarea, scoţând “bomba” trimisă de Bustea (`79). Săptămâna viitoare gorjenii se întorc la Motru, unde nu au câştigat vreun meci în actuala ediţie de campionat.

Piţian revoltat de decizia conducerii!
Fostul jucător al Pandurilor, Andrei Piţian, un fotbalist format la Târgu Jiu, a fost bulversat la auzul veştii că echipa la care a crescut îl dă în judecată. Pandurii a deschis o acţiune în Instanţă contra jucătorilor care au hotărât să nu mai iasă pe teren în partea a doua a jocului de la ASA Târgu Mureş, meci pe care dacă l-ar fi continuat, echipa ar fi rămas în Liga 1. “Am deschis şi procese împotriva jucătorilor, deci pe două fronturi încercăm să recuperăm sumele. În cazul în care pierdem acest proces, de la ei, pentru că ei au părăsit terenul. Antrenorii, stafful tehnic. Asta este! Eu trebuie să iau toate măsurile de siguranţă ca să nu pun în pericol creditorii şi să asigur funcţionarea clubului. Chiar şi organizatorul de competiţii. Trebuia să cunoască regulamentul. Chiar dacă lua bătaie cu 10-0 atunci, nu avea importanţă, erau doar trei puncte. Nu primeam amendă de 130 mii şi cele trei puncte de depunctare. Eram pe locul 13 şi luam 140 mii. Am făcut acţiuni individuale, în funcţie de salariul fiecăruia. Cei care au salariile mari vor avea foarte mult de plătit. Să vedem, este o acţiune în civil pe care pot să o retrag în momentul în care câştigăm în partea cealaltă”, spunea administratorul special al clubului, Marin Golea, ca să-şi justifice acţiunea. “Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! De comun acord cu cei din conducere și cu staff-ul tehnic s-a luat această decizie, de a nu mai reveni pe teren după pauza meciului cu ASA, din cauza terenului ce ne punea în pericol sănătatea. Acum, aceeași conducere care a decis împreună cu noi să nu mai ieșim pe teren după pauză ne dă în judecată! Noi nu puteam lua această decizie de capul nostru, mai ales că, dacă vă uitați pe foaia de joc de la acel meci, veți observa că au fost foarte mulți tineri de la echipa a doua. Cum ar fi putut acești jucători să ia o decizie de genul acesta?! Ei au fost chemați la prima echipă pentru acest meci și pentru meciul cu Viitorul din Cupă, pentru că nu mai aveau jucători care să le accepte condițiile salariale și să joace pentru echipă. Deci conducerea clubului Pandurii își dă în judecată jucătorii crescuți în curtea proprie și vor să salveze clubul în acest mod?! Este strigător la cer! Am încercat să îl contactez telefonic pe administratorul special al clubului, dar nu a binevoit să răspundă. Ne vom apăra în instanță de aceste aberații. Probabil este modul în care clubul Pandurii ne mulțumește pentru colaborare și pentru faptul că șapte luni de zile ne-am pregătit și am jucat pentru acest club fără să primim vreun salariu”, a tunat Andrei Pițian pentru gsp.ro Jucătorul de 21 de ani este împrumutat de Astra Giurgiu la Apollon Limassol, în Cipru.

Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu: 0-0
Stadion: Voinţa (Ghermăneşti – Ilfov);
Sportul: Anca-Trip – Şt. Vlădoiu, V. Lică, I. Şerban, Voineag, Al. Radu (cpt.), D. Munteanu, Borţoneanu, Bustea, Bg. Stancu, L. Dobre. Rezerve: Fila – Braga, Gab. Nedelcu, Al. Ionescu, Gagnon, Alin Manea, Priboi. Antrenor: Valeriu Răchită
Pandurii: Rz. Stanca (cpt.) – Homei, Brînzan, Turda, Drugă, Vodă, Raiciu, D. Pîrvulescu, Al. Vasilescu, Dodoi, Cip. Rus. Rezerve: D. Popescu – Celea, Şendroiu, Dănăricu, Tudoran, Durkovic, Măicănean. Antrenor: Marcel Ploaie
Arbitru: Dan Grigore Botescu (Bucureşti); Asistenţi: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ).

Liga 2 / Etapa 12
Sâmbătă, 14 Octombrie
Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu 0-0
Ştiinţa Miroslava – Olimpia Satu Mare 2-1
Foresta Suceava – Dunărea Călăraşi 0-2
Luceafărul Oradea – CS Afumaţi 1-2
Ripensia Timişoara – CS Baloteşti 1-2
Dacia Unirea Brăila – CS Mioveni 2-2
FC Argeş – Academica Clinceni 1-1
Chindia Târgovişte – Metaloglobus Bucureşti 3-0
Duminică, 15 Octombrie
ASU Politehnica Timişoara – UTA Arad 2-1
Marţi, 17 Octombrie
ASA Târgu Mureş – AFC Hermannstadt 19.30

Clasament Liga 2
1. Dunărea Călăraşi 28
2. AFC Hermannstadt 28
3. Chindia Târgovişte 24
4. FC Academica Clinceni 22
5. CS Mioveni 21
6. ASU Politehnica Timişoara 19
7. ASA Târgu Mureş 18
8. Ripensia Timişoara 17
9. FC Argeş 17
10. Sportul Snagov 16
11. CS Afumaţi 16
12. Dacia Unirea Brăila 15
13. Pandurii Târgu Jiu 14
14. Olimpia Satu Mare 13
15. Metaloglobus Bucureşti 12
16. UTA Arad 11
17. Ştiinţa Miroslava 11
18.CS Baloteşti 10
19. Foresta Suceava 8
20.Luceafărul Oradea 7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here