Pandurii, la şase puncte de Reşiţa după remiza cu Jiul

853

Pandurii Târgu Jiu nu a obţinut decât o remiză, vineri, pe teren propriu cu Jiul Petroşani. Gorjenii şi-au dominat adversara încă din primele minute, dar au irosit cu destulă lejeritate câteva oportunități bune de a marca. Pe finalul reprizei, gazdele au avut şi o bară prin Bebeto Lupuleţ. Din păcate, golul izbăvitor nu a venit nici în partea secundă, una în care oaspeţii au scos, în câteva rânduri, capul de la cutie şi puteau marca pe contraatac. Suently şi Truşescu, în două rânduri, au fost cei mai periculoși panduri în mitanul secund, iar Mărmăneanu l-a testat pe Iovicin din lovitură liberă. În ultimele secvențe, Rasoveanu s-a încurcat în driblinguri în careu, iar Lupuleţ a văzut doar ,,galben” pentru simulare după ce a încercat să scoată o lovitură de la 11 metri. Din păcate pentru panduri, este al doilea rezultat de egalitate consecutiv şi al treilea în opt etape. Reşiţa s-a distanțat la 6 puncte în fruntea clasamentului, iar etapa viitoare pe gorjeni îi așteaptă o confruntare teribilă în Valea Domanului.
Pandurii în meciul cu Jiul: Iovicin – Truşescu (68, Georgescu), Suently, J.Gomes, Savu – Aerts (86, Habet), B.Mensah (76, Izquero), R.Petre (76, M. Stancu), Rasoveanu, B.Lupuleţ, Peia (76, Obeng).
Antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, crede că lipsa de eficacitate este acum cea mai mare problemă a gorjenilor. ,,Am început foarte bine jocul şi cred că, în primele 5 minute, am avut cel puțin trei ocazii clare de a marca. Ne-am dominat adversarul, dar fotbalul te pedepsește dacă nu reușești să bagi mingea în plasă. Pe final, ne-au prins pe trei contre. Dacă nu marchezi, echipa mai modestă te prinde… Nu-mi doresc să se întâmple acest lucru, dar s-a întâmplat şi cu Şimian. Suntem deficitari în ofensivă, deşi până la acest meci aveam primul atac, la egalitate cu Reşiţa. Din păcate, astăzi nu am reuşit să marcăm dintr-o sumedenie de ocazii. Dacă nu dai gol, nu ai cum să câştigi. Vrem să intrăm cu mingea în poartă, ne ducem cu ea până în șase metri, nu reușim să dăm la poartă când avem culoar de şut. Un dribling în plus, o pasă în plus, au fost alegeri greșite astăzi, acolo în ultimii 20 de metri. Acest lucru ne costă în clasament, pierdem puncte aiurea, cu echipe cu care trebuie să câștigăm”, a mărturisit tehnicianul gorjenilor. Deşi la meci au asistat foarte puţin suporteri, aceștia şi-au vărsat din nou năduful pe antrenorul timișorean. Lui Cojocaru i s-a cerut iarăși să plece, dar principalul Pandurilor a declarat că se gândește la jocul cu Reşiţa. ,,Cu Reşiţa va fi mult mai uşor, fiindcă şi ei joacă fotbal. Până acum, echipele pe care le-am întâlnit s-au baricadat în 20 de metri şi ne-a fost greu să le desfacem. La fotbal nu poţi să ai 20 de ocazii ca să înscrii o dată. Sunt supărat, pentru că am început foarte bine, am avut viteză de joc, dar trebuie să dăm gol la prima ocazie. Trebuie să fim mai pragmatici în faţa porții”, a declarat antrenorul.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here