Pandurii, la căderea cortinei

366

Pandurii închid astăzi, la Cluj, un sezon în care au împletit momentele extrem de fericite cu dezamăgirile, un sezon în care au purtat lupte de la Tallin, Tel Aviv sau Braga, în cupele europene, la Botoșani sau Chiajna, pentru competiția internă.

Fără o miză importantă, doar cu dorința ca ultima impresie să fie una bună, Pandurii au plecat la Cluj Napoca cu un lot decimat de problemele medicale și suspendări. Grigoraș nu se poate baza la ultimul meci al sezonului pe șapte dintre jucătorii săi. Nicoară este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Sipo este la echipa națională, în vreme ce Matulevicius, Momcilovic, Bratu, Anton și Ciucur au probleme medicale ce-i împiedică să joace la Cluj.

Patru juniori în lot
Pentru a completa lotul, Petre Grigoraș a apelat la echipa a doua, de unde a luat la Cluj Napoca nu mai puțin de patru juniori. După ce au impresionat la Turneul semifinal de la Constanța al Juniorilor Republicani A, dar și la partidele din Liga a 3-a, unde au evoluat pentru Pandurii II, Șendroiu, Predescu, Bîrlan și Negrescu au primit o șansă din partea lui Grigoraș, care spune că este sigur că măcar unul dintre ei va bifa o prezență în Liga 1 după meciul de la Cluj Napoca: „Neavând la dispoziţie un lot, avem 7-8 jucători indisponibili accidentaţi sau suspendaţi a trebuit să apelez la patru jucători de la juniori ca să completăm lotul de 18. Mai mult ca sigur 1-2 vor debuta, în funcţie de cum se va juca. Vor avea ocazia să vadă ce înseamnă Liga 1 şi, de ce nu, să rămână în continuare”, a declarat antrenorul Pandurilor. Unul dintre cei mai în formă jucători de la echipa a doua, Andrei Șendroiu consideră șansa primită din partea antrenorului drept una pe care trebuie să o valorifice: „Sunt foarte bucuros, este o şansă poate unică în viaţă, dacă voi şi debuta voi da totul din mine şi să demonstrez că sunt un jucător de calitate”, a declarat tânărul jucător de la Pandurii II, pregătit pentru a debuta în Liga 1. Alin Predescu, și el printre aleșii lui Grigoraș pentru meciul de la Cluj, vrea să-l convingă pe antrenor și să rămână lângă prima echipă: „Suntem foarte fericiţi, este un pas important, sperăm să dovedim că merităm să rămânem aici şi dacă vom intra în teren, să dăm ce avem mai bun şi să mulţumim oamenii. Visez să prind câteva minute pe Cluj Arena, să vedem ce va fi. La acest pas am visat de când eram mic şi sper că voi rămâne aici. Pentru noi juniorii va fi un meci greu, sper să fie bine”, a declarat jucătorul de bandă.
Grigoraș se gândește la promovarea tinerelor talente și mai departe de acest ultim joc din acest sezon: „M-am gândit şi la copii şi juniori, o să mă întâlnesc şi cu şeful centrului de copii şi juniori. Voi lua în pregătire 2-3 jucători de la echipa a doua. Nu dau nume. Deja unul îl am în calcul şi mai sunt încă doi la care mă gândesc. La unul depinde şi de situaţia fizică a lui”, a dezvăluit tehnicianul planul său legat de juniorii de la Pandurii II.

Grig vrea un plus și la ultimul joc
Pentru Pandurii meciul de la Cluj nu este unul fără importanță, chiar dacă miza lipsește. Antrenorul Petre Grigoraș mărturisește că vrea de la partida cu U Cluj și o evoluție bună, dar și un rezultat pozitiv: „Nu e meci de vacanţă. Eu pretenţii am avut de la echipă de când am venit, să creştem în fiecare meci. Cât de puţin. Ar fi fantastic ca şi în ultima etapă chiar dacă avem mulţi absenţi, jocul să fie în creştere. Asta m-a interesat până la final, dar dacă am fi câştigat şi mai multe puncte era perefect. Aşa m-am mulţumit doar cu o creştere în joc”, a declarat Grigoraș înaintea plecării spre Cluj Napoca pentru duelul cu „șepcile roșii”.

Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Cluj Arena”, Cluj Napoca
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
U Cluj: Veselovski – Ciupe, Ninu, Abrudan, Tîrnăcop – Boutadjine, Bucșa, Kovacs, Cristocea, Max Nicu – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Christou, Erico, Cristea – Breeveld, Elton, Nistor – Buleică, dos Santos, Shamsin. Antrenor: Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here