Pandurii îşi pune baza în tineri, mai puţin în nemţi

276

Partida din etapa viitoare cu CFR Cluj vine în cel mai greu moment pentru Pandurii. Părăsită de mulţi dintre jucătorii de bază, trupa gorjeană are şi probleme cu suspendările. Doi dintre jucători cu experienţă ai echipei noastre, Alex Răuţă şi Claudiu Voiculeţ, au fost avertizaţi în meciul cu Timişoara şi vor lipsi, luni, de pe teren. Gorjenii mai dispută 5 meciuri în Liga I până la finalul anului, şi speră să strângă alte 8 puncte. Cu toate acestea, optimismul pare să-l fi părăsit pe Petre Grigoraş. “Ne aşteaptă o lună de zile de chin, jucăm etapa viitoare la CFR Cluj şi ne-au mai <dispărut> doi jucători importanţi. Voiculeţ şi Răuţă au cumul de cartonaşe şi nu vor fi acolo. Vă daţi seama cam ce echipă pot să încropesc pentru o partidă cu CFR-ul, care este mult peste Timişoara. Dar, asta este viaţa. Mi-am asumat această responsabilitate, v-am spus că nu voi ceda până la final, şi vom vedea ce se va întâmpla din iarnă. Aşteptăm veşti mai bune şi de ce nu o revenire la ceea ce era la Pandurii în anii trecuţi”, a spus antrenorul.
Deşi tinerii Pandurilor nu s-au mişcat rău în partida cu bănăţenii, Grigoraş ştie că fotbaliştii săi nu pot deveni consacraţi peste noapte. Totuşi, tehnicianul de la Tg-Jiu îi îndeamnă pe jucătorii de la echipa a doua să profite de şansa care s-a ivit. “Mai au de mâncat multă pâine până să ajungă certitudini. Poţi să faci o repriză bună, un meci bun, se întâmplă, dar trebuie să ai continuitate, iar lucrul acesta să îl dovedească pe parcurs. Li s-a oferit o şansă, am fost puţin forţat de împrejurări, şi să sperăm că vor ştii să profite de ea”, a precizat tehnicianul.

Ascultă de “profesorul” Sânmărtean22 2
Din fericire, pentru fotbaliştii care încearcă să-şi facă un nume în fotbalul mare, la Pandurii încă există modele. Lucian Sânmărtean a preluat deja rolul de mentor, iar Petre Grigoraş este mulţumit că tinerii gorjeni sunt foarte atenţi la ce le spune veteranul. “Sunt ascultători, merg cu Lucian Sânmărtean la sală. Încearcă să înveţe câteva lucruri, să se pregătească, iar lucrul acesta poate să fie ceva benefic pentru viitorul lor. Mi-e greu să cred că toţi vor ajunge să joace la Liga I, dar unii trebuie să profite de această oportunitate”, a spus Grigoraş
Autorul unei pase de gol în ultimul meci, Ionuţ Trocan a fost unul dintre remarcaţii egalului cu ACS Poli, şi a declarat că speră să continue cu evoluţiile bune pe prima scenă. “Din fericire, pentru noi este o oportunitate să jucăm. Ni s-au dat şanse, sper ca în meciul viitor să obţinem victoria. Sperăm să fie un nou început şi să fie cât mai bine”, a spus fotbalistul.
De altfel, debutul lui Trocan l-a impresionat chiar pe căpitanul formaţiei gorjene. Lucian Sânmărtean a spus că Pandurii poate miza pe tineri în viitor: “Evoluţia lui Trocan a fost încântătoare pentru mine, dădătoare de speranţe. El trebuie să rămână, ca şi ceilalţi tineri, concentrat la fiecare antrenament, la fiecare joc. Au toţi posibilitatea să demonstreze că sunt jucători valoroşi”.

Fără manager sportiv, fără străini
Dacă Pandurii nu va înregimenta un om care să se ocupe strict de partea sportivă, la echipă sunt şanse mici să vină jucători din afara graniţelor. O listă făcută, cu fotbalişti de la formaţii din Bundesliga, există, dar preşedintele USMO, Marin Condescu, neagă posibilitatea unor astfel de împrumuturi. “Nu avem norocul acela, să vină jucători aici, în condiţiile care sunt acum. Situaţia noastră este una specială, dar cred că avem atâţia jucători, prin ţară, pe care să-i adunăm la iarnă şi să facem o echipă. Acea echipă care vrem, din punct de vedere sportiv, să reziste în Liga I. Problema noastră este salvarea de la faliment”, a admis Condescu. Acesta a mai spus că şi în condiţiile actuale se poate câştiga decent la Pandurii, şi le-a promis jucătorilor că îşi va respecta cuvântul. “Ne vom baza pe toţi jucătorii care vor să se afirme, vor să joace şi asta în condiţiile pe care le putem oferi. Ceea ce le-am oferit se poate da în continuare, şi nu vor mai fi minţiți ca până acum. Nu vor mai fi restanţe salariale. Vor primi salariul 1.000 euro + 1.000 euro pentru fiecare meci câştigat până la sfârşitul acestui an”, a declarat fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie. Din 2017, Pandurii se va muta la Motru. Condescu a confirmat că nu mai vrea ca echipa să joace la Severin, în principal din cauza “răcelii” din tribune. Rămâne de văzut dacă arena din Gorj va putea fi omologată pentru jocurile de primă ligă. “Asta este atmosfera de la Severin, de când jucăm aici. Nu este o surpriză. Nu înseamnă că nu am fost primiţi bine, şi le mulţumim celor de aici pentru că ne-au oferit tot ce se poate din punct de vedere tehnic. Din 2017 o să ne mutăm la Motru”, a precizat Condescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here