Pandurii își încarcă bateriile la Sibiu și Cisnădie – A început calvarul

303

După o săptămână în care jucătorii Pandurilor s-au reacomodat cu efortul la Târgu Jiu, Grigoraș își mută cartierul general la Sibiu pentru cantonamentul în care echipa își va încărca bateriile pentru sezonul viitor.

Primul cantonament al verii este și cel pe care jucătorii de fotbal îl urăsc cel mai mult, asta pentru că mingea este doar un accesoriu rar folosit, traseele de forță fiind cele care vor predomina, pregătirea fizică fiind principalul obiectiv al acestei perioade pe care Pandurii o împart între Sibiu, locul de cazare, și Cisnădie, acolo unde se află terenul pe care preparatorul Gheorghe Avram va desena traseele unde-i va chinui pe panduri.

Fără Shamsin, dar cu Lircă și Roman II
De la ultimul antrenament desfășurat la Târgu Jiu sub comanda secunzilor Dinu și Gugu și a preparatorului fizic Gheorghe Avram, a lipsit principalul Petre Grigoraș, care a făcut însă joncțiunea cu lotul la Sibiu. Nu a fost însă singurul absent, Gliwa, învoit de conducere, urmând a se alătura și el lotului la Sibiu, în vreme ce Shamsin nu va prinde acest cantonament din cauza gleznei: “Are glezna umflată după meciul din ultima etapă. Rămâne să se refacă și va urma un program separat”, anunță oficialii Pandurilor. În schimb, printre panduri și-a făcut apariția un jucător nou. Este vorba de mijlocașul central Codruț Lircă, un jucător care a mai fost în atenția gorjenilor în urmă cu câțiva ani, când a mai susținut probe la Pandurii pe vremea când antrenor la Târgu Jiu era Sorin Cîrțu. “L-am luat în pregătire, dacă tot nu prea avem posturile acoperite… E liber de contract, sper să dea randament, în rest ne vom înțelege. Dacă ne va convinge, în zilele următoare semnăm și contractul. Vreau să văd ce-i poate și capul în afară de picioare. Săptămâna asta voi decide în privința lui”, a declarat Grigoraș despre posibila înregimentare a lui Lircă, jucător de 25 de ani ce tocmai și-a reziliat contractul cu CSM Râmnicu Vâlcea, echipă la care a jucat destul de puțin în mandatul lui Claudiu Niculescu. Dacă Lircă deja a făcut deplasarea cu Pandurii la Sibiu, în cantonamentul echipei gorjene este așteptat să apară și fostul atacant al Universității Craiova, Mihai Roman II. Jucătorul de 22 de ani pare să fie o opțiune pe placul antrenorului Grigoraș, mai ales că pe acest post nu are încă alte variante. Referitor la acest post, cel de atacant, chiar și lituanianul Deyvidas Matulevicius resimte lipsa unui coleg de compartiment: “E normal să mai apară și alți atacanți, nu putem sta cu un singur atacant. În plus, concurența este ceva normal la orice echipă, așa că trebuie să vină și un alt atacant. Medical nu mai am probleme, genunchiul este bine, iar la fizic mai lucrăm. Vreau să fac un sezon bun cu echipa, să mergem din nou în Europa League și să dau goluri, asta e important pentru un atacant”, a declarat Matulevicius înaintea plecării în primul stagiu de pregătire al Pandurilor.

Bratu, în vizită la antrenament
Fundașul central Doru Bratu a fost prezența surpriză de la antrenamentul Pandurilor dinaintea plecării lotului spre Sibiu, însă jucătorul adus de la Steaua nu a intrat pe teren, ci a ajuns la Târgu Jiu doar pentru a pune la dispoziția clubului rezultatele ultimelor analize. Bratu a suferit un accident de mașină cu puțin timp înaintea finalului de campionat alegându-se cu mai multe probleme medicale, cele mai serioase fiind cele de la spate. Fundașul Pandurilor a petrecut o bună perioadă de timp imobilizat la pat și rezultatele ultimelor analize vor fi înaintate și medicului echipei pentru ca acesta să decidă dacă este cazul ca Bratu să înceapă sau nu antrenamentele: “În funcție de aceste analize pe care el le are făcute și pe care doctorul echipei le va vedea se va lua decizia dacă el poate veni cu echipa în cantonament, însă doar dacă el va putea face măcar alergări ușoare. E o decizie pe care medicii o vor lua”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Lotul deplasat la Sibiu:
Stanca, Mingote, Gliwa, Ungurușan, Pleașcă, Christou, Negrescu, Erico, Rada, Momcilovic, I. Constantin, Anton, Breeveld, Al. Dan, Pană, Predescu, Lircă, Nicoară, Buleică, Ciucur, Mbella, Matulevicius.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here