Pandurii înoată în ape tulburi, dar speră în redresarea situației în ultimele etape – Finalul trebuie să spele rușinea!

408

Pandurii a avut un an 2013 de vis și un început de 2014 de coșmar. Pandurii continuă să pedaleze în gol în acest an și toată lumea răsuflă ușurată la gândul că punctele din tur au salvat echipa gorjeană de la un dezastru, returul plasând-o în zona retrogradării.

Înfrângerile curg pentru Pandurii precum șuvoaiele de apă din ultima vreme, iar Grigoraș privește oarecum neputincios la situația la care puțini se așteptau după un parcurs onorabil al echipei gorjene în toamnă în cupele europene și o clasare în campionat, în tur, peste așteptări, având în vedere reculul pe care majoritatea echipelor mici, debutante în competițiile europene, îl înregistrează după contactul cu lumea bună a fotbalului și ritmul alert ce-l impune participarea pe trei fronturi în același timp. În mod paradoxal, dacă Pandurii a făcut față cu brio acelei perioade, echipa gorjeană a capotat lamentabil în meciurile din această primăvară.

Nimeni nu înțelege
Regresul pe care Pandurii îl arată nu doar în clasament, unde a ajuns pe locul 7, cu doar un punct în fața celor de la FC Botoșani, care ocupă poziția a 8-a, ci și în jocul prestat, este greu de digerat și și mai greu de explicat. Acest lucru nu l-a putut face fostul antrenor, Cristi Pustai, dar nici actualul tehnician: “Nu știu cauzele. Toată lumea a fost învățată cu echipa Pandurilor jucând spectaculos, să câștige meciurile, să se lupte de la egal la egal cu orice adversar din țară. Acum nu mai câștigă… Lucrul acesta i-a afectat și va mai dura ceva până să ne revenim. Sperăm că vom reuși să câștigăm meciul următor, vom lupta până la capăt. Cert este că, la modul cum ne-am prezentat ultimele două etape, va fi foarte mult de muncă și va fi foarte greu ca până la final să câștigăm mai multe partide. E o blazare și o cădere psihică la nivel de echipă și n-am reușit nici acum să câștigăm nici măcar un punct.”, a declarat Petre Grigoraș, care simte și un blocaj psihic la nivelul jucătorilor.

“Jos pălăria!” pentru vasluieni
În vreme ce jocul pandurilor, cu plățile aproape la zi, arată ca unul de liga a 2-a, echipa din Vaslui a demonstrat că fotbalul se poate și trebuie jucat chiar și când problemele sunt cu adevărat mari. Grigoraș nu consideră rușinos rezultatul de la Vaslui, mai ales privind modul în care echipa moldoveană a ales să-și apere blazonul până la ultima suflare: “Nu suntem primii care pierdem, s-a întâmplat și la case mai mari. Sunt de apreciat jucătorii care au intrat la FC Vaslui, sunt profesioniști, își apără blazonul până la sfârșit chiar dacă sunt convinși că echipa lor poate nu va mai exista. Sunt de apreciat! Noi trebuie să fim rușinați că nu am reușit un joc mai bun, că nu am avut o evoluție mai bună ca să obţinem și un rezultat favorabil. În ultimele etape vom încerca și poate vom reuși și noi să câștigăm o partidă”, a mai spus antrenorul echipei gorjene.

Grig, reținut la promisiuni
Așteptat ca un salvator la Târgu Jiu, Grigoraș se vede nevoit să ceară răbdare și să nu promită mai nimic pentru acest sezon. “Sunt foarte multe lucruri pe care eu le-aș vrea altfel. Timpul este însă scurt. Mai am ceva până la vară și sunt convins că echipa va arăta mult mai bine de la vară încolo. Până atunci ne va fi foarte greu. Sunt convins că vom face mai multe etapa viitoare și sper să și câștigăm”, spune Grigoraș, oarecum descumpănit de situația echipei pe care a preluat-o de puțin timp și cu care nu a reușit încă să câștige nici măcar un singur punct, deși a disputat două partide oficiale în Liga 1. Tehnicianul gorjenilor este la fel de rezervat și în ceea ce privește viitorul echipei din vară: “Nu pot să spun câte schimbări vor fi la vară. O să vedem în etapele care au rămas. La final o să pot să spun dacă va fi o schimbare în lot sau zece, până atunci nu pot să spun nimic. Vom vedea…”, a încheiat Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here