Pandurii II, învinsă în cupă

333

Tinerii Pandurilor s-au oprit în faza a III-a a Cupei României, echipa lui Adi Bogoi pierzând cu 0-2 (0-1) în fața divizionarei secunde FC Caransebeș.

Dorința de calificare în faza următoare a celor de la Pandurii II a fost mai mică decât experiența arătată de FC Caransebeș, echipă care s-a așezat încă de la începutul partidei mai bine în teren. Beneficiind și de câteva inexactități în defensivă ale junilor panduri, FC Caransebeș a beneficiat de trei bune oportunități în prima jumătate de oră, fără însă a puncta și pe tabelă. Pandurii II a replicat prin Mărgărit, care a scăpat singur în partea stângă, dar a șutat prost, departe de poartă, din poziție ideală. Împrumutat la FC Caransebeș chiar de panduri, Lupu a „mușcat” deschizând scorul în minutul 38 cu un șut din colțul careului mare. Gazdele au încercat să revină, dar Ionuț Constantin a ratat de puțin spațiul porții dintr-o lovitură liberă executată de la circa 27 de metri, lateral dreapta, iar mingea trimisă de la 23 de metri de Stegaru a șters bara transversală după ce a fost atinsă și de portarul Rusu în minutul 44. Oaspeții puteau să-și dubleze avantajul la faza imediat următoare, însă centrarea perfectă a lui Săulescu a fost tratată cu un luft de Negoescu. Acesta s-a revanșat însă după pauză, în minutul 51, reluând din interiorul careului la o fază confuză, dintre fundașii pandurilor.
Meciul se putea relansa dacă Oiță, cu o lovitură de cap din 8 metri, l-ar fi învins pe Rusu în minutul 54, sau dacă trasorul lui Alexandru Dan din minutul 80 ar fi prins cadrul porții. Și oaspeții mai puteau marca în minutul 80, dar Bușu a fost imprecis, iar meciul s-a încheiat cu scorul stabilit în minutul 51 de Negoescu.

Minerul Motru, la răscruce
Singura echipă gorjeană care a obținut dreptul de a juca în faza a IV-a a Cupei României este Minerul Motru, care s-a impus în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), în fața Științei Turceni. Golurile învingătorilor au fost înscrise de Fărcășanu și Andrițoiu, în vreme ce pentru gazde a egalat Nicu Popescu. Faptul că echipa merge mai departe nu are darul de a-l bucura prea mult pe directorul sportiv al motrenilor: „Nu numai că nu știm în acest moment care va fi soarta noastră, dacă vom putea sau nu să ne înscriem în liga a 3-a, dar nu știu ce vom putea face și în cupă. Nu știu dacă vom putea continua jucând cu o echipă de liga a 2-a în calitate de organizatori. Până acum ne-am deplasat la Anina și la Turceni și ne-am cârpit, am făcut deplasări și cu mașinile personale, dar nu mai putem continua așa. Dacă săptămâna aceasta nu se ia o hotărâre, nu mai putem continua. Sunt 4 luni de restanțe, sunt facturi neplătite. Decizia acum nu mai ține decât de cei care conduc la nivel de oraș și județ. Nu e normal ca un oraș de acest nivel să nu poată susține o echipă nici măcar la liga a 3-a. O decizie trebuie luată rapid, numai să nu fie prea târziu… Zece jucători am pierdut. Mulți au plecat pentru că li s-au terminat contractele, alții pentru că nu au mai dorit să continue din cauza problemelor financiare. Nici nu vreau să mă gândesc că de la Liga a 2-a am putea ajunge la Liga a 5-a…”, a declarat Mihai Cernica.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here