Pandurii – Dinamo, meci cu grad ridicat de risc

205

Aproximativ 7000 de spectatori sunt aşteptaţi joi seara pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu pentru a asista la meciul de fotbal dintre echipele Pandurii Târgu-Jiu şi Dinamo Bucureşti, meci catalogat ca fiind unul cu grad de risc ridicat. Măsurile de ordine vor fi asigurate de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj şi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, care vor acţiona împreună cu reprezentanţi ai IPJ Gorj, ISU Gorj şi ai Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi F.C. Dinamo Bucureşti, în cadrul optimilor de finală Cupa României ediţia 2012-2013 Timişoreana, meci ce se va desfăşura joi, pe stadionul Municipal din Târgu-Jiu, începând cu ora 21:30. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc preliminar ridicat, organizatorii estimând că aproximativ 7.000 de spectatori vor fi prezenţi pe stadion. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în interiorul stadionului, în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire şi defluire ale spectatorilor; vor asigura de asemenea şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale. Porţile de acces se vor deschide începând cu ora 19:30, accesul spectatorilor în incinta stadionului, efectuându-se pe bază de documente de acces. Spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de ebrietate, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe şi steaguri care conţin texte cu conţinut obscen. De asemenea, 17 suporteri ai echipei F.C. Dinamo Bucureşti şi 3 susţinători ai echipei C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu au interdicţie de a participa la meci.

Suporterii, sfătuiţi să nu facă scandal
Reprezentanţii IJJ Gorj le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice şi să se delimiteze de orice formă de violenţă ce ar putea conduce la manifestări violente, întrucât nu vor fi tolerate niciun fel de acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment. „Jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, până la perimetrul zonei delimitate de porţile de acces în arena sportivă, prin organizarea barajelor de filtrare, patrule de ordine publică cu câini serviciu, în scopul prevenirii săvârşirii de fapte antisociale. Se va efectua control corporal riguros al spectatorilor şi se va interveni pentru restabilirea ordinii publice în interiorul stadionului dacă se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi. Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea produce greutăţi în desfăşurarea meciului de fotbal, jandarmii gorjeni adresează publicului spectator recomandarea să se respecte normele de conduită, de fair-play şi să se dea dovadă de spirit civic”, a precizat mr. Nicolae Grosu, purtător de cuvânt al IJJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here