Pandurii – Dinamo, cap de afiș în optimile Cupei Ligii

319

Pandurii și Dinamo se vor reîntâlni din nou în Cupa Ligii, într-o reeditare a semifinalei din sezonul trecut.

Ieri, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a avut loc tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei Ligii, o competiție în care Pandurii a jucat în sezonul trecut finala, pe Național Arena. Într-o festivitate în care au fost invitați și suporteri ai echipelor, Pandurii fiind reprezentată de Petre și Andi Mudăvoiu, tată și fiu, tragerea la sorți n-a fost deloc una favorabilă echipei gorjene. Sorții au decis ca adversara Pandurilor să fie Dinamo, echipa pe care trupa lui Edi Iordănescu o depășea în primăvară, cu o dublă victorie, la Târgu-Jiu și în “Groapă”, în faza semifinalelor. De această dată, Pandurii pare să fie în regres, iar Dinamo arată un joc ceva mai legat sub bagheta lui Mircea Rednic. Confruntarea, care va avea loc de această dată într-o singură manșă, este programată pe terenul Pandurilor, la Drobeta Turnu Severin, pe 9 sau 10 septembrie.
Steaua și ASA Târgu Mureș, beneficiind de statutul de campioană și vicecampioană a ultimei ediții de Liga 1, au fost scutite de LPF de emoții în acest prim tur. Competiția tinde să devină una din ce în ce mai interesantă pentru competitoare, un număr mic de meciuri putând pune formațiile în fața fazelor finale, dar și a unor premii destul de consistente. Premiile totale se ridică la un milion euro, iar prin reducerea numărului de participante la 14, din sezonul acesta câștigătoarea va ajunge la un premiu de 400.000 euro.

Cupa Ligii, optimi de finală:
Viitorul – CS U Craiova
Voluntari – Astra
Pandurii – Dinamo
Chiajna – Botoşani
CSMS Iaşi – CFR Cluj
Poli Timişoara – Petrolul

“Întâlnim o echipă care este neînvinsă în acest campionat, o echipă cu tradiție care are în componență jucători de calitate, deci ne va aștepta un joc deosebit de greu. Am spus că îmi doresc anul acesta să aducem primul trofeu din istorie la Târgu-Jiu, deci avem datoria să îi depășim pe cei de la Dinamo. Există și un ascendent moral de anul trecut, deci chiar dacă va fi foarte greu suntem optimiști că putem merge mai departe”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here