Pandurii, decişi să treacă de “obosiţii” Timişoarei

315

Municipalul din Severin va fi, vineri, gazda unei confruntări extrem de importante în lupta pentru salvare: Pandurii – ACS Poli Timişoara. Meciul se dispută de la ora 17.30, iar gorjenii sunt determinaţi să-şi menţină invincibilitatea în play-out. Echipa noastră a obţinut 4 puncte din deplasările de la Concordia şi ASA. “Eu sunt foarte mulţumit, toţi suntem mulţumiţi. Să sperăm că vom lua ceva şi din meciul următor şi <zestrea> o să fie mai mare la sfârşitul acestei săptămâni. Suntem mulţumiţi de băieţi, au scos cât au putut, eu spun că 4 puncte sunt foarte bune. Dacă ne întrebaţi la începutul acestei serii, după două jocuri, am fi fost satisfăcuţi, deci eu cred că suntem în grafic”, a spus directorul sportiv de la Pandurii, Robert Bălăeţ. Oficialul grupării gorjene se aşteaptă la un duel echilibrat, chiar dacă adversara Pandurilor se află în ambele faze ale cupelor şi a fost depunctată la început de sezon. “Noi tratăm acest joc ca pe oricare altul, pentru că toate partidele din acest play-out sunt foarte importante, şi vrem să obţinem cât mai mult din toate. Este un meci foarte dificil, întâlnim o echipă bună, care a pornit foarte bine, dar asta nu înseamnă că îl tratăm aparte. Vrem să câştigăm, deşi ambele echipe au şanse egale, vineri. Poate avem un avantaj moral, echipa este pe un trend ascendent. Dacă am juca acasă, vă daţi seama că ar fi mult mai bine. Nu putem să considerăm că la Severin suntem chiar acasă, dar fiindcă suntem gazde ar trebui să pornim, noi, puţin favoriţi”. Spusele lui Bălăeţ au fost întărite de antrenorul bănăţenilor, Ionuţ Popa, care susţine că are un lot decimat înainte de meciul cu Pandurii. Doman, Șeroni, Poparadu, Fucek, Croitoru, Bocșan și Bărbuț sunt incerţi pentru meciul de la Severin. “Pentru noi urmează un nou joc, după doar două zile de pauză, atât am avut. Jucăm cu o echipă care încă nu a pierdut în acest play-out și la cum se prezintă situația noastră ei pleacă cu prima șansă. În acest moment nu ştiu un prim 11, e foarte greu să poți spune echipa. Nu cred că poate fi recuperat niciunul dintre cei șapte accidentați, a fost prea mare efortul. Chiar am fost fost anunțat de secund că nici Croitoru şi nici Poparadu nu pot face deplasarea. O să discut şi cu medicul şi voi lua o decizie”, a declarat Ionuț Popa.

Frustrarea creşte pentru Elton şi Erico
Din nefericire pentru panduri, legitimarea brazilienilor Elton şi Erico da Silva a rămas în aer. Problemele cu actele persistă, deşi clubul e oficial în insolvenţă, şi nu ar fi exclus ca jucătorii să-şi piardă răbdarea. Gemenii au venit în iarnă la Târgu-Jiu, dar nu au primit niciun ban până acum, pentru că nu figurează în lot. “Din păcate Elton şi Erico nu au fost legitimaţi şi încă nu ne bazăm pe ei. Cauzele sunt administrative, mă depăşesc lucrurile acestea, încă se lucrează. Vă daţi seama că pentru ei e foarte greu să stea pe margine de atâta timp. Suntem alături de ei, dar ştiam de la început că va fi foarte greu să îi legitimăm”, a spus Bălăeţ. O altă situaţie incertă este cea a lui Paul Batin. “Batin este în recuperare, o să vedem ce se va întâmpla după această săptămână. Deocamdată, niciun jucător de la această echipă nu este mai presus de altul. Avem destui de mulţi jucători care ne fac să credem că ne putem îndeplini obiectivul: evitarea retrogradării. Din fericire, totul este ok cu Hamed, după meciul de la Târgu-Mureş. Nu avem probleme medicale şi sper ca antrenorul să ia cea mai bună decizie şi să bage cei mai în formă jucători la acest meci, cum de altfel a făcut-o şi până acum”, a adăugat Bălăeţ.

Popa, “calmat” de LPF
După ce a tunat la adresa FRF şi LPF, ameninţând chiar cu retragerea din Cupă din cauza programului prea încărcat din ultima perioadă, antrenorul bănăţenilor, Ionuţ Popa, a fost pus la punct de un comunicat al Ligii. Reprezentanţii LPF l-au îndemnat pe “Popică” să o lase mai uşor cu declaraţiile războinice, pentru că echipa sa ar putea fi exclusă din campionat. “ACS Poli Timișoara nu a jucat niciodată din două în două zile, așa cum fabulează domnul Popa, dar cum regulamentul ar permite să se întâmple, în ROAF precizându-se că între două meciuri oficiale trebuie să existe minim 48 de ore. Niciodată, repetăm, nu s-a întâmplat așa ceva. Tocmai pentru că respectăm competiția, munca și efortul fotbaliștilor și antrenorilor. (…) În cazul în care nu vă veți prezenta la vreunul din jocurile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal vom proceda imediat la sesizarea Comisiei de Disciplină a FRF pentru adoptarea sancțiunii excluderii clubului dvs., în conformitate cu dispozițiile art. 15, alin. 3 din Statutul FRF”, se arată în comunicatul LPF.
“De la meciul cu CFR la cel de la Turnu Severin am jucat patru jocuri şi jumătate, iar alte echipe joacă trei meciuri și nu sunt în Cupă, aici e marea nedumerire. Şi mai vine şi cu ameninţarea aia cu suspendarea, că regulamentul spune că dacă nu ne prezentăm la finală ne suspendă. Care e problema? Mergem la finală şi gata, dacă aşa e regulamentul…”, a fost replica lui Popa.
“Nu consider că Timişoara a fost dezavantajată, toate echipele au jucat în acelaşi ritm. Problema este doar de o zi, iar până la urmă cel mai bun antrenament este jocul, şi cred că fotbaliştii mai degrabă preferă să joace meciuri oficiale decât să facă antrenamente. Este acelaşi ritm pentru toate echipele, şi eu consider aceste lucruri un alibi. Noi o să încercăm să fim pregătiţi la ora jocului şi să nu dăm vina pe oboseală. Avem un lot destul de numeros şi sper ca la ora meciului să fim foarte ok din punct de vedere fizic”, a comentat şi pandurul Robert Bălăeţ.

Clasament play-out, după 4 runde:
1.Poli Iași 25p. (6-1)
2.Mediaș 25p. (4-4)
3.FC Botoșani 23p.(6-2)
4.Voluntari 17p.(3-7)
5.Pandurii 16p.(2-1)
6.Poli 14p. (3-2)
7.Chiajna 14p. (2-6)
8.ASA 10p. (2-5)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here