Pandurii, de pe teren, la tribunal

804

Pandurii Târgu Jiu a bifat al treilea egal consecutiv în liga secundă. Deşi nu a cunoscut de ceva vreme gustul victoriei, trupa gorjeană capătă o oarecare constanţă în rezultate. Desigur, situaţia din clasament rămâne îngrijorătoare, dar măcar Călin Cojocaru a reuşit să găsească nişte repere la echipa pe care o conduce. Gorjenii au remizat sâmbătă, la Buzău, după un supergol reuşit de Gabriel Dodoi. Oaspeţii s-au prezentat slab în prima repriză, când singura reuşită a celor 45 de minute a fost consemnată din penalty. Aldescu l-a faultat în careu pe Iurcu, iar apoi tânărul portar al Pandurilor nu l-a citit pe Tucaliuc, care a înscris cu un şut în partea dreaptă (36). Gorjenii au reglat din mers mecanismul în partea secundă, dar când părea că meciul se îndreaptă spre o victorie seacă a gazdelor, Dodoi l-a surprins pe portarul advers cu un şut de la aproape 25 de metri, o execuţie de fotbalist veritabil, care a adus încă un punct la Târgu Jiu (82). Pe final de meci, tot oaspeţii au fost mai insistenţi, dar elevii lui Cojocaru au vrut să intre cu mingea în poartă, neavând luciditate în fazele de superioritate. Pandurii a început meciul în următoarea formulă: Aldescu – Pleașcă, Diau, Cotolan, Filip – Rasoveanu, Sylla, Felipe Acosta, Velcotă – Goma, Dodoi. Pe parcursul meciului au intrat Iovicin, Bunga, Corduneanu, Peia şi Răchișan. Alb-albaştrii arată mai bine, dar echipei îi lipseşte consistenţa pe parcursul meciurilor.
,,A fost un meci echilibrat în prima parte, dar am făcut o greşeală la penalti. În repriza a doua, am intrat mai bine în teren şi sunt bucuros că am reuşit să revenim. Ne-am creat ocazii, iar pe final puteam să dăm şi lovitura. Am avut cel puţin două ocazii mari, dar, per ansamblu, a fost un meci echilibrat, frumos, cu multe oportunităţi. Este un rezultat echitabil, cu toate că ne doream să câştigăm”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru. Gorjenii au acumulat 10 puncte în clasament şi joacă în ultima etapă a sezonului regulat pe teren propriu cu Unirea Slobozia.

O nouă acţiune împotriva foştilor parteneri
Pandurii Târgu Jiu a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu. Clubul lansează o serie de acuzaţii grave, printre care abuz în serviciu și furt de proprietate, iar reprezentanţii conducerii echipei de fotbal susţin că entitatea a fost prejudiciată cu 160 miliarde lei vechi. ,,Clubul Sportiv PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU a depus astăzi, 18.03.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, plângere penală împotriva Primăriei Municipiului Târgu-Jiu și a Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate. În perioada 2014 – 2021, din investițiile realizate cu fonduri proprii de către Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, cu sprijinul Consiliului Local, a trecut în patrimoniul său public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false. În perioada 2019 – 2021, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu a încercat, prin mai multe acțiuni civile, să își recapete patrimoniul însușit abuziv de către Primăria Municipiului Târgu-Jiu. C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedura insolvenței, conform Legii 84/2014. Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu fiind membru fondator al Clubului. Prin hotărârile emise, a ascuns parte din averea debitorului, folosindu-i patrimoniul pentru încasarea de foloase necuvenite, respectiv prin închirierea către alte entități a unor bunuri care aparțin Clubului”, s-a anunţat pe site-ul oficial al clubului. Reamintim că Pandurii și-a dat în judecată membrii-asociați care nu şi-au mai plătit cotizațiile conform contractelor inițiale, iar, în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din septembrie 2019, are de recuperat 3,3 milioane de euro. Membrii fondatori au făcut recurs, procesul a ajuns, ulterior, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următorul termen a fost stabilit pentru 24 martie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here