Pandurii, controlaţi de la Finanţe, la cererea lui Condescu

122

panduriiClubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu este verificat zilele acestea de către inspectori din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice, după ce preşedintele grupării sportive, Marin Condescu, a solicitat chiar el un astfel de control.

Demersul acestuia a surprins pe toată lumea întrucât Pandurii era oricum în mijlocul unor dispute politicianiste, deputatul Dan Morega sau sindicalistul Constantin Creţan cerând în ultima vreme Direcţiei Naţionale Anticorupţie să efectueze controale la clubul de fotbal cu privire la modul de folosire a fondurilor publice. DNA pare să fi deschis însă o anchetă, Garda Financiară primind o adresă de la procurorii anticorupţie în care solicită verificarea felului în care au fost alocate fonduri de la unităţi din minerit şi energie către echipa de fotbal, echipele de baschet sau de handbal neinteresând pe nimeni, deşi banii vin cam din aceleaşi direcţii.

Marin Condescu declară că toate actele sunt în regulă la club pentru că fondurile au fost gestionate cu respectarea legislaţiei româneşti, motiv pentru care el nu se teme de nici un control. Liderul sindical spune că el a fost cel care a cerut control de la Finanţe şi pentru că statul român ar datora echipei de fotbal nu mai puţin de 1,5 milioane lei drept TVA încasat din transferurile unor fotbalişti. Condescu afirmă că orice control este bine venit, mai ales că instituţiile abilitate ale statului au verificat şi în anii trecuţi modul în care clubul a folosit banii alocaţi de complexurile energetice Turceni şi Rovinari, precum şi de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Clubul şi conducătorul său au fost şi atunci ţinta atacurilor venite dinspre diferiţi adversari politici sau din lumea sindicală, declaraţiile făcute şi pe fondul campaniilor electorale din ultimii ani ducând la declanşarea unor verificări care, până la momentul acesta, nu s-au concretizat în descoperirea vreunor ilegalităţi.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here