Pandurii cere respectarea regulamentelor

303

Cei de la Pandurii susțin părerea lui Gică Hagi, care, după meciul din finalul turului, s-a lansat într-un atac asupra celor de la CFR Cluj susținând că o decizie de returnare a punctelor cu care au fost penalizați ar fi o decizie nedreaptă.
Președintele Pandurilor, Narcis Răducan, merge pe aceeași idee și spune că o măsură de acest gen ar fi nedreaptă și ar influența negativ campionatul: „Acum ne așteptăm la orice, ca CFR și Petrolul să-și ia punctele înapoi, dar e incorect. Nu avem nimic cu CFR, este normal ca ei să-și apere clubul, dar nu e corect față de campionatul nostru. Îmi aduc aminte cu durere de cap câte sunt de făcut înainte de interviul de la Federație legat de Licențiere. Toți au preocuparea să plătească taxe, jucătorii, nu este corect ca alte echipe să aibă dezavantaje. Am cerut opinie de la FRF, pe o parte UEFA le recomandă să apeleze la acest gen de sancțiune prin luarea de puncte, echipele din insolvență nu sunt primite în cupele europene, iar pe de altă parte un alt for oferă punctele înapoi. Federația nu are motivarea de ce CFR-ul a primit punctele înapoi anul trecut. E ciudat…”, spune oficialul echipei gorjene. Narcis Răducan merge mai departe și este de părere că echipele intrate în insolvență nu au ce căuta în primul eșalon: „La ultima ședință la LPF ni s-a cerut o opinie vizavi de viitor în acest sens. Am convenit toți ca peste un an să luăm decizia ca toate echipele din insolvență să fie automat retrogradat. E o măsură normală. Cei care mai au astfel de gânduri să le rezolve cât mai repede. Este o practică, insolvența, folosită în Europa. E legal, dar nu vreau să fiți în locul celor care sunt păcăliți în fiecare zi. E cea mai mare păcăleală inventată în fotbalul modern”, a mai spus președintele Pandurilor.
De partea lui Gică Hagi este și Edi Iordănescu. Antrenorul Pandurilor este destul de tranșant și spune că returnarea punctelor ar duce la o degringoladă în fotbalul românesc: „Știu ce a spus Gică Hagi și cunosc aluzia făcută la CFR Cluj, iar eu sunt în totalitate de acord cu el. Nu este normal ce se întâmplă! O să ajungem din nou ca toate cluburile să nu mai respecte masa, să nu ne mai plătim jucătorii și ajungem să punem o pată și mai neagră peste fotbalul românesc dacă nu este deja suficient de mare… Nu mi se pare normal ca echipele vizate să își recupereze punctele. Cine greșește, să plătească! Cine nu poate să-și asume salarii mari, să nu le mai ofere”, a punctat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here