Pandurii, cantonați în Ghencea

285

Edi Iordănescu își pregătește jucătorii pentru asaltul final în fosta casă a Stelei, antrenorul Pandurilor apelând la un mini-cantonament în Ghencea în pauza dedicată naționalei.

Dacă până acum Pandurii a mers pe varianta unor cantonamente montane, de această dată Edi Iordănescu a ales să folosească baza din Ghencea pentru a nu risca să găsească la munte terenuri afectate de vreme: “Ne-a fost frică de vreme, ar fi putut fi frig tare, iar aici avem condiții de antrenament bune și asta m-a interesat cel mai mult. Avem teren de antrenament bun, de calitate”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta a menționat că nu doar antrenamentele l-au determinat să își ducă echipa în cantonament, ci și faptul că în acest fel îi va avea pe toți sub control: “Avem mai multe obiective pe care le urmărim, în primul rând vrem să ținem sub control echipa. Intrând într-un cantonament centralizat controlezi și alimentația, știi ce mănâncă și știi că nu mănâncă prostii, ce ar putea mânca în timpul lor liber. E important să avem control din punctul de vedere al alimentației. Avem control și asupra odihnei, al vitaminizării. Având trei mese pe zi le administrezi așa cum trebuie. Facem două antrenamente pe zi și le facem așa cum trebuie. Una e să le faci în Târgu-Jiu și ei să fie liberi, prin oraș, între ele, și să fie neodihniți. Avându-i aici, îi am sub control. Vor fi șase antrenamente bune, zic eu, putem să mai reglăm și ce a mai rămas de reglat pe partea tehnico-tactică”, a mai declarat Edi Iordănescu.

nicoaraPregătire pe baza analizelor
Tehnicianul Pandurilor este unul care nu rămâne în urma ultimelor noutăți în domeniu și nu este vorba doar de cele legate strict de antrenamente, ci și de modul în care starea fizică a jucătorilor poate influența evoluțiile acestora. În acest sens, Pandurii a achiziționat în ultima vreme mai multe echipamente medicale ce ajută la o recuperare mai rapidă a jucătorilor după efort, iar antrenorul Edi Iordănescu și staff-ul său au decis să facă teste medicale suplimentare față de cele periodice cerute de regulamentele în vigoare: “Noi am făcut și niște teste de sânge ca să vedem cum stăm. Am decis să devină o obișnuință, să le facem odată la șase luni. Sunt testele pe care le facem obligatoriu la centrele de medicină sportivă pentru viză, dar noi am decis să le mai facem de două ori, câte unul între cele obligatorii, deci vine câte un control la trei luni. E bine așa pentru că putem identifica din timp eventualele probleme. La un sportiv pot să apară modificări substanțiale, iar noi vrem să avem sub control toate lipsurile pe care le au ei în organism, ce trebuie să mai remediem, dacă putem să personalizăm o schemă de vitaminizare pentru un anumit jucător. La meciul cu Timișoara am decis să-l menajăm pe Vasco pentru că la testul de sânge ieșise un grad ridicat de oboseală. În fotbalul mare se practică chestii de genul ăsta. Iar acum, dacă tot am făcut acele teste, știm unde suntem și putem să mai intervenim la vitaminizare, la alimentație sau la odihnă”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Caută adversar pentru un amical
La finalul stagiului pe care Pandurii îl desfășoară în Capitală, Edi Iordănescu ține să joace un meci amical în care să-și pună jucătorii în formă pentru ceea ce va urma în campionat, acolo unde, în runda a 18-a, va juca împotriva Petrolului, la Severin. “Ieșim din această perioadă cu un joc, avem ceva tatonări în ceea ce privește adversarul, dar e greu pentru că în ligile inferioare nu e pauză, sunt în competiție, dar vreau să găsesc un adversar bun, să ne facem un antrenament bun, să ieșim cu un joc bun din cantonamentul acesta. Practic nu o să nu o să mai avem cum să intervenim agresiv la nivelul grupului până în decembrie. E final de sezon, trebuie să gestionăm altfel, nu va mai fi încărcătură fizică așa de mare, dar vom mai atinge niște obiective. Ieșind și cu un joc, vom închide această perioadă cu un antrenament bun, cu un joc solicitant. Jocul e cel mai bun antrenament”, a explicat Edi Iordănescu necesitatea unui joc amical în această perioadă. La precedenta pauză competițională, Pandurii a intenționat să joace la Brașov un joc de verificare, însă în lipsa unui adversar echipa s-a întors acasă și a jucat la Târgu-Jiu, la mijlocul săptămânii, un amical în compania celor de la Minerul Motru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here