Pandurii au o singură variantă la meciul cu Ceahlăul: Doar victoria e luată în calcul

251

Pandurii are nevoie de aer pentru a-și restabili o poziție onorabilă în clasamentul Ligii 1, una mai aproape de pretențiile conducerii, iar o doză bună ar putea fi adusă de sub Pietricica de Ceahlăul, o echipă dezmembrată de CFR Cluj și ASA Târgu Mureș în primele două etape de campionat.

Cu doar două puncte după două runde, gorjenii așteaptă o resuscitare a Pandurilor pe spinarea Ceahlăului, însă antrenorul Petre Grigoraș nu vede meciul ca pe unul ușor. Chiar dacă Ceahlăul trece prin momente dificile, după schimbarea antrenorului, recent fiind pusă pe tapet chiar și vânzarea clubului, Grigoraș vede în gruparea de sub Pietricica drept una capabilă de surprize: “Sperăm într-o victorie cu Ceahlăul, o echipă care acum și-a schimbat antrenorul și care vine după două rezultate mai mult decât slabe, două înfrângeri categorice și este clar că toată lumea ar gândi că e un meci ușor, un meci lejer, că au primit opt goluri în două etape, au fost eliminați și din Cupa Ligii, așa că va fi facil. Nu, suntem conștienți că vom avea un meci foarte greu, dar sperăm să ne îmbunătățim jocul și avem o evoluție mult mai bună, să obținem cele trei puncte și să avem o evoluție ascendentă în etapele următoare”, a declarat tehnicianul Pandurilor despre partida de sâmbătă cu echipa moldoveană.

Nu riscă în defensivă
Cipriotul Christou Paraskevas a avut evoluții oscilante în debutul sezonului, cu prea multe erori pentru un fundaș central cu experiența sa. În plus, Christou a avut și probleme medicale ce nu i-au permis să se antreneze cot la cot cu colegii săi la începutul săptămânii. Totuși, Grigoraș va merge tot pe mâna acestuia, dacă va fi apt la ora partidei cu Ceahlăul: “Sper ca Paraskevas să-și revină fizic total și mă bazez în continuare pe el. Dacă va fi nevoie, mai am și alte soluții, chiar în afara celor doi fundași centrali. Momcilovic sau Ungurușan pot juca și ei fundași centrali, așa că nu e niciun fel de problemă. Să sperăm că nu va fi nevoie și că cei folosiți până acum pe acest post vor da un randament mai bun decât cel dat până în acest moment. E clar că s-au făcut multe greșeli, nu ascundem lucrul acesta, dar am încredere că se vor îndrepta. I-am văzut în pregătire, în cantonamente, în meciurile din ultimele etape de anul trecut și am încredere că pot mult mai mult. Elton a mai jucat acolo, de aia l-am și folosit acolo. Soluțiile mele pentru fundași centrali sunt doi jucători tineri de mare valoare. Vă spun sincer că vor fi doi jucători importanți ai acestei echipe, dar sunt foarte, foarte tineri, destul de neexperimentați și este riscant să fie introduși în joc într-un moment în care nici echipa nu este la un nivel foarte ridicat și ai putea să-i plafonezi un pic”, a declarat Grigoraș despre Christou și variantele pe care le are pentru zona centrală a defensivei.

Gezim, o soluție
În ceea ce privește soluțiile pentru un atac mai productiv, Grigoraș mărturisește că elvețianul Gezim ar putea aduce un plus, așa cum a făcut-o și la Craiova, dar și pe finalul jocului cu CFR Cluj: “A intrat la Craiova după accidentarea lui Erico și a și înscris la Craiova. Demonstrează în fiecare zi că este un jucător profesionist, are o cultură vastă, vine dintr-o țară civilizată, este un jucător civilizat, are răbdare și el cum am și eu și sunt convins că poate fi un jucător care să intre în primul unsprezece. Ar putea fi chiar și sâmbătă”, spune antrenorul gorjenilor.

Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul Piatra Neamț
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, sâmbătă, ora 18:30
Televizare: Look Plus
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Christou, Elton, Momcilovic – Anton, Nistor, Breeveld – Gezim, Matulevicius, Răduț. Antrenor: Petre Grigoraș.
Ceahlăul: Jovic – Dumitraș, Marc, Ichim, Cazan – Chitoșcă, Popadiuc, Țepeș, Onciu, Achim – Mîndrușcă. Antrenor: Costel Ilie.

grig 0708“Ar fi o problemă să nu câștigăm cu Ceahlăul, după primele două rezultate ale lor. Să nu câștigi cu Ceahlăul ar fi o problemă, dar mingea e rotundă și se poate întâmpla orice. Sperăm să nu se întâmple lucrul acesta. Sperăm să câștigăm, ar fi o gură de oxigen și un pic de moral pentru echipă și viitorul nostru. E clar că orice rezultat în afara victoriei ar fi considerat catastrofal pentru noi gândindu-ne la lotul pe care-l avem, la jucători și la situația pe care o avem”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here