Pandurii Tg-Jiu mai are multe lucruri de pus la punct până la startul sezonului competiţional. Reunirea lotului a fost mai degrabă o întrevedere între jucătorii care şi-au încheiat conturile cu echipa şi actuala conducere. Pe de altă parte, tinerii care vor reprezenta de acum înainte trupa gorjeană în Liga I au plecat, luni dimineaţă, la vizita medicală de la Craiova. Daniel Popescu, Răzvan Negrila, Rodemis Trifu, Daniel Mărgărit, Denis Brânzan, Ionuț David, Gabriel Dodoi, Adelin Pîrcălabu, Cătălin Hlistei, Marius Cioiu, Alexandru Opriţa, Laurențiu Tudor, Bogdan Dănăricu, Ionuț Gruia, Angelo Trocan, Cornel Ene şi Daniel Stana au fost jucătorii prezenţi la testele din Bănie. Dacă Dănăricu şi Mărgărit se întorc la echipă după ce au fost împrumutaţi în tur la ASU Poli Timişoara, Cornel Ene (23 de ani) este un fundaş central ce vine de la CFR Cluj, iar Daniel Stana (34 de ani) un mijlocaş de bandă ce a evoluat ultima oară pentru CSM Râmnicu Vâlcea. Cu toate acestea, nimic nu este bătut în cuie, iar unii dintre jucătorii menţionaţi încă nu au purtat discuţii cu administratorul clubului în ceea ce priveşte valoarea contractelor. De altfel, în zilele următoare, potrivit unor surse, sunt aşteptaţi la Pandurii mai mulţi fotbalişti care au fost “recomandaţi” de diferiţi impresari. În orice caz, la Tg-Jiu trebuie aduşi mai mulţi sportivi experimenţaţi, altfel va fi foarte greu ca echipa să mai adune puncte în 2017.
N-au luat în serios oferta conducerii
Doar câţiva jucători din “vechea gardă” au fost prezenţi, luni dimineaţă, la Tg-Jiu. Andrei Pițian, David Lazar, Ovidiu Herea, Alexandru Răuţă sau Bogdan Unguruşan sunt printre cei care au putut fi văzuţi la ceea ce ar fi trebuit să însemne reunirea echipei. Probabil unii au venit din bun simţ, iar alţii pentru a-şi clarifica situaţia. De altfel, la acea oră, nici antrenorul Petre Grigoraş nu ştia nimic despre planurile conducerii. “Aştept să mă întâlnesc şi eu cu cineva, am venit aseară şi sper să o rezolv în cel mai scurt timp. Nu am reuşit să mă întâlnesc cu nimeni pentru că momentan nu e nimeni la club. Sper să-i găsesc şi vom discuta”, a declarat Grig. Jucătorii ce au răspuns prezent la apel nu au luat însă în calcul oferta conducerii. Dacă la Piţian încă planează semne de întrebare, fiind un jucător din Tg-Jiu, ceilalţi cu siguranţa vor pleca. “A fost o vacanţă foarte urâtă, fără bani a fost foarte greu. Am înţeles că se vor rezilia toate contractele şi după 16 ianuarie vom fi liberi. Asta ştim. Am venit la club să vedem ce se va întâmpla şi cred că fiecare va merge pe drumul lui. Nu avem cum să rămânem pe aceşti bani, şi la Liga a 2-a luam mai mult decât ce ni s-a propus acum. Avem şi noi oferte din altă parte, şi sperăm să ne dea drumul, să scăpăm cât mai repede pentru că acest campionat începe repede şi trebuie să ne pregătim”, a spus Răuţă. “Situaţia noastră este incertă momentan, nu cred că a semnat nimeni noile înţelegeri, vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla. În condiţiile astea nu putem să rămânem, avem şi noi familii”, l-a completat David Lazar. “Cei mai mulţi nu ştiu momentan ce au de făcut, e o situaţie incertă şi nu convine nimănui”, a spus şi Andrei Piţian
Grigoraş, schimbat de Stoican?
După ce negocierile cu Emil Săndoi şi Sorin Cârţu au fost puse pe linie moartă, un alt oltean, Flavius Stoican, a fost “dat” astăzi la Pandurii. Stoican a mai antrenat în primul eşalon formaţiile Dinamo Bucureşti şi FC Voluntari, dar ultima oară a lucrat în Moldova, la Zimbru Chişinău, de unde a plecat tot din cauza problemelor financiare. La echipa de peste Prut, fostul căpitan al Universităţii Craiova a stat doar opt etape, perioadă în care a acumulat 16 puncte, lăsând formaţia pe locul trei.
Rămân la Severin
Aşa cum era de anticipat, planul lui Marin Condescu de a muta echipa la Motru nu a avut acoperire. Calculele au fost simple. Pandurii trebuia să investească, într-o perioadă de criză, într-un stadion pe care oricum nu l-ar fi putut folosi în nocturnă. Aşadar, Gorjul mai aşteaptă până vede fotbal de primă ligă, iar dacă suntem pesimişti, vor mai trece mulţi ani de acum înainte…
“Reprezentanţii LPF şi ISB Media au prezentat condiţiile pe care arena din Motru ar trebui să le îndeplinească pentru a putea găzdui meciuri din prima ligă şi au discutat cu cei implicaţi în organizarea acestora, reprezentanţi ai jandarmeriei, ISU şi ai forţelor de ordine, fiind prezenţi la întâlnire şi primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, precum şi reprezentanţii clubului Pandurii cu atribuţii la organizarea meciurilor de pe teren propriu, secretarul general Daniel Băloi, responsabilul cu securitatea, Vasile Tâlvescu, responsabilul de ticketing, Lucian Calotă şi responsabilul mass-media, Monalisa Popescu. Deşi s-au prezentat o serie de recomandări în privinţa lucrărilor de îmbunătăţire ce trebuie efectuate pentru ca stadionul să poată corespunde cerinţelor ROAF şi Manualului Media al Ligii I, şi gazdele din Motru au arătat disponibilitate pentru a pune la dispoziţia echipei Pandurii stadionul din localitate, acţionarii clubului Pandurii au luat în calcul toate prevederile regulamentare referitoare la terenuri, dar şi numărul de jocuri pe care echipa ar trebui să le dispute la Motru, şi au decis ca Pandurii să continue să joace şi meciurile din partea a doua a campionatului tot pe terenul de la Severin. Reprezentantul ISB Media a explicat că este posibil ca majoritatea meciurilor de pe teren propriu ale echipei Pandurii să fie programate în nocturnă, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a actualului sezon, într-un astfel de caz existând posibilitatea ca Pandurii să poată juca doar câteva partide pe un teren fără nocturnă.(…)Conducerea clubului a decis că nu se justifică investiţia în stadionul din Motru, investiţii care s-ar putea realiza doar pentru a disputa acolo două sau trei partide din partea a doua a campionatului, celelalte jocuri urmând să se dispute tot pe terenul de la Severin care întruneşte toate condiţiile regulamentare şi dispune şi de instalaţie de nocturnă”, se arată pe panduriics.ro
Cătălin Pasăre