Pandurii are întâietate la antrenamente, dar şi alte echipe pot folosi baza sportivă

785

Finalul de săptămână a fost unul tensionat la clubul Pandurii Târgu- Jiu, după ce baza sportivă pe care se antrena trupa lui Călin Cojocaru a fost închiriată şi de echipa Viitorul Târgu-Jiu. Cum Complexul Sportiv este administrat de Direcţia de Patrimoniu, orice echipă poate să închirieze terenurile de antrenament. Problema pandurilor este că şedinţele de pregătire s-au suprapus. Mai mult, directorul sportiv al clubului, Camilian Floroiu, a declarat că, în plină panemie de Covid-19, baza sportivă nu poate fi împărţită de mai multe formaţii.,,Nu suntem mulţumiţi cu ce se întâmplă, dar totul depinde de Direcţia de Patrimoniu. Singurul deranj este atunci când pun antrenamentele la limită. Se întâmplă ca o jumătate de oră să se suprapună şi asta poate să genereze nemulţumiri. Mai mult decât atât, pe o bază sportivă nu se poate pregăti decât o singură echipă în această perioadă. Aşa spune ordinului Ministerului Sănătaţii. Până la urmă, vor răspunde cei care au făcut aceste contracte”, a declarat Floroiu.Oficialul Pandurilor a mai spus că orarul unei echipe de fotbal nu este întotdeauna acelaşi, iar reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu trebuie să fie mai flexibili. ,,Am explicat şi la Patrimoniu că nu putem face contract pe un an de zile cu acelaşi program. Aici nu suntem la matematică. Nu pot să spun că o săptămână facem antrenament la ora 9.00, alta la ora 17.00. Nu ştim aceste date, ele sunt stabilite şi în funcţie de ţintar, de meciul din săptămâna respectivă. Săptămânal, clubul va trimite o hârtie cu programul de pregătire”.Directorul sportiv al clubului a precizat că s-a întâlnit, luni, cu primarul Marcel Romanescu. Edilul din Târgu-Jiu i-a confirmat că Pandurii are întâietate în a-şi alege programul de pregătire.De altfel, Floroiu a declarat că dreptul echipei sale nu poate fi contestat.,,Am discutat şi cu domnul primar şi mi-a spus că Pandurii are întâietate şi, în funcţie de programul nostru, se vor pregăti şi celelalte echipe. Până la urmă, nu e o gratuitate. Pandurii nu a primit nimic gratuit de la Primărie. A fost un contract, prin care atât autorităţile locale, cât şi clubul, au contribuit la dezvoltarea acestei baze sportive. Unii au făcut terenurile, le-au întreţinut. Banii aceia băgaţi acolo sunt bani mulţi de tot. Nu poţi să vii acum să spui că joacă oricine şi noi să plătim la fel ca ei”, a argumentat Floroiu.

Romanescu: Pandurii va juca doar la Târgu-Jiu
Primarul Marcel Romanescu a explicat de unde au apărut tensiunile între reprezentanţii celor două echipe. Edilul a dat asigurări că Pandurii nu se va muta de la Târgu-Jiu.
Reprezentantul municipalităţii a mai spus că tarifele pentru antrenamente vor fi diminuate, iar principala echipă din Gorj va putea folosi arena centrală pentru o sumă modică.
,,A apărut o neînţelegere zilele trecute. Clubul Pandurii ne-a dat o oră de desfăşurare a antrenamentelor.
Au venit cei de la Viitorul, care făcuseră o solicitare şi acceptaseră acel program. Între timp, pandurii s-au răzgândit şi au intrat şi peste orarul Viitorului. A rezolvat problema directorul de la Patrimoniu. Cluburile au folosit terenuri diferite şi problema s-a rezolvat. De două săptămâni facem apel la clubul Pandurii să ne trimită un grafic cu programul de antrenament al grupelor de juniori şi echipei de seniori pentru cele două terenuri de antrenament. Sper să găsim cea mai bună soluţie. Am mers pe ideea că Pandurii trebuie să ne comunice programul de antrenament, iar, în afara acelui program, pot apărea şi alte solicitări de la alte echipe. Săptămâna viitoare, intrăm în şedinţa de Consiliu Local, cu propunerea reducerii la jumătate, pe perioada stării de alertă sau de urgenţă, a chiriei pentru folosirea bazei sportive principale şi o anumită chirie modică pentru Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu în vederea campionatului. Ţin în mod deosebit ca Pandurii să poată activa, atâta timp cât va exista ca şi club, doar pe arena din Târgu-Jiu”, a declarat Romanescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here