Pandurii anunță și transferuri! Cojocaru: Vom redeveni o forţă

1026

Pandurii Târgu Jiu s-a impus în ultimul meci de verificare disputat împotriva formaţiei Viitorul Şimian. Trupa gorjeană a câştigat cu 3-1 duelul cu vecina din Mehedinţi. Obeng şi Pleaşcă au punctat în prima repriză, în timp ce Robert Petre a dat gol în partea a doua meciului. Pandurii a început partida în următoarea formulă: Iovicin – Corduneanu, Okeke, Stancu, Afrim – Aerts, Mensah – Pleaşcă, Acosta, Rasoveanu – Obeng. După pauză au mai intrat Opriţa, Peia, Raul Cojocaru, Dănăricu, Habet, Robert Petre, Eric, Tănăsoiu şi Bebeto.
La finalul jocului, antrenorul Călin Cojocaru a declarat că a fost un test util, iar lotul va fi definitivat săptămâna viitoare. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va şi întâmpla, având în vedere că antrenorul timişorean a testat extrem de mulţi jucători şi în perioadele trecute de pregătire. Pe teren a fost şi brazilianul Eric, care se pare este nepotul fotbalistului cu acelaşi nume care a făcut istorie în tricoul Pandurilor. Deşi evoluează titular amical de amical, Emmanuel Okeke speră că va apuca să joace, în sfârşit, şi în partidele oficiale. Atacantul Alex Popescu a plecat de la echipă, în schimb Pandurii a anunțat și patru certitudini. Este vorba de Sean Aerts, Alfred Boateng Mensah, Robert Petre şi Bebeto Lupuleţ. Toți au semnat contracte cu clubul.
,,A fost un meci bun de pregătire, în care am urmărit efortul. Suntem în căutări şi mai aşteptăm doi-trei jucători să vină. De săptămâna viitoare, cu siguranţă, vom fi în formulă completă şi ne vom pregăti cum trebuie pentru viitorul campionat. Cu siguranţă, jucătorii care au evoluat astăzi vor rămâne la echipă. Marian Pleaşcă este un sprijin foarte important şi pentru Liga 3, şi pentru vestiar. E un jucător de mare caracter, care a scris istorie la Pandurii şi, cu siguranţă, va mai scrie şi în continuare. Mai căutăm unul sau două meciuri de pregătire. Sâmbătă vom juca la Filiaşi, după aceea vom evolua cu Viitorul Dăeşti”, a declarat Călin Cojocaru. În ciuda bilanţului său de până acum de la Pandurii, timişoreanul şi-a păstrat încrederea în forţele proprii şi în echipa sa. ,,Dacă nu eram optimist, nu eram aici. Situaţia s-a schimbat şi cu siguranţă Pandurii va redeveni o forţă în fotbalul românesc.
Dar, pentru asta, trebuie să muncim, să ne organizăm foarte bine, să facem lucrurile pas cu pas”, a mai spus antrenorul. Felipe Acosta aşteapă în continuare transferul de la Pandurii, deşi este om de bază, în opinia tehnicianului. ,,Pentru mine şi pentru echipă, cel mai bine ar fi să rămână Acosta, dar dacă are o ofertă convenabilă, atât pentru el, cât şi pentru club, nu ne putem opune. Vând jucători Real şi Barcelona, dar noi”, a conchis principalul echipei.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here