Pandurii a trecut şi de Aurul! Bebeto a deblocat meciul în repriza secundă

761

Pandurii Târgu Jiu şi-a trecut în cont al cincilea succes stagional, unul firesc, împotriva ocupantei ultimului loc, Aurul Brad (2-0). Nu a fost însă un galop de sănătate, deşi gorjenii au avut iniţiativa. Georgescu, Aerts şi Bebeto Lupuleţ au irosit ocazii mari în primul sfert de oră, iar gazdele puteau plăti preţul acestor ratări. Jorza a fost la un pas să deschidă scorul în minutul 29, dar a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie ideală. A urmat o dominare caracterizată de o posesie sterilă a pandurilor în actul secund. Până la urmă, o centrare a lui Rasoveanu a fost fructificată de Lupuleţ, care a marcat cu o lovitră de cap bine plasată (`69). ,,Moale” în restul meciului, Robert Petre a arătat că are calitate, a driblat tot ce i-a ieşit în cale, şi a punctat în minutul 79, pentru liniştea spectatorilor. Pandurii a acumulat 16 puncte în 6 runde şi iese la Viitorul Şimian în etapa următoare.
Pandurii în meciul cu Aurul: Iovicin, Corduneanu (`16, Peia) Suently, Savu, Gomes, Afrim (`59, Duijker), Aerts, Boateng (`82, Stancu) Petre, Lupuleţ (`82, Izquiero), Georgescu (`59, Rasoveanu).

Cojocaru: Nu am mai avut o viteză bună de joc
Antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a declarat că amfitrionii şi-au făcut viaţa grea din cauza lipsei de eficienţă. Timişoreanul a mai spus că vrea o echipă mai agresivă, care să-şi paseze mai mult adversarele. „Ştiam că întâlnim un adversar dificil pentru noi. Meciurile cu aceste echipe, să zic aşa, de nivel mai mic, sunt foarte grele şi le-am şi spus în vestiar, dacă vrem să ajungem în Liga 2 şi să câştigăm seria, meciurile acestea trebuie să le câştigăm în primul rând şi apoi să ne batem cu cei care ne luptăm la promovare. Tot timpul se instaurează un fel de relaxare la aceste meciuri, am avut posesie cred că 80%, dar nu ne-am vreat ocazii multe de a marca, am fost lenţi, am pasat de-a latul terenului. Cu o echipă de genul acesta, dacă nu marchezi la prima ocazie, cum am avut noi în prima repriză, în primul minut, cum a avut Georgescu şansa să marcheze din centrarea lui Corduneanu, după aceea devine tot mai greu. Intri în ritmul lor şi noi nu am mai avut o viteză bună de joc. Am jucat prima dată 3-5-2, iar a doua repriză am schimbat sistemul în 4-2-3-1 şi cred că a fost mult mai bine, ne-am creat şi ocazii şi am reuşit să marcăm de două ori. Am mai ratat şi alte două-trei ocazii. Nu cred că s-a pus problema învingătorului la acest meci, cu toate că, în prima repriză, dominând clar, le-am oferit posibilitatea să aibă o ocazie pe un contraatac, lucru care nu mi-a plăcut deloc. Victoria ne dă continuitate şi încredere, chiar dacă jocul nu e ceea ce îmi doresc eu, suporterii sau jucătorii. A trebuit să schimb de la etapă la etapă din cauza accidentărilor”, a declarat Cojocaru. Antrenorul a comentat şi victoria la TAS a clubului său împtotriva FRF. Echipa putea rămâne fără licență şi retrogradată din cauza unei reclamaţii a fostului antrenor Adrian Bogoi. Pandurii a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv hotărârea forului autohton, iar decizia a venit abia la sfârşitul lunii trecute, fiind favorabilă clubului, care are de înscasat 20 de mii de euro, reprezentând cheltuielile de judecată. ,,Sunt bucuros că s-a dovedit că FRF, prin comisii, a greşit împotriva noastră. S-a făcut dreptate şi pe această cale vreau să mulţumesc casei de avocatură Mincu Paul Alexandru şi conducerii, care a dat dovadă de putere de luptă şi în acest caz”
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here