Pandurii a smuls un egal la Miercurea Ciuc

1085

Pandurii Târgu Jiu a obținut un punct pe terenul formației FK Csikszereda, după un joc în care a suferit, i-a fost refuzat un penalty și a egalat grație unei super reușite a lui Martin Remacle. Gorjenii au început slab meciul de la Miercurea Ciuc, iar echipa vizitatoare a scăpat de gol în minutele de debut ale confruntării. Elevii lui Valentin Suciu au avut trei ocazii mari de a marca, dar mingea a lovit bara la șutul lui Schieb (2), iar Brandon Diau (7) și Aldescu (8) au avut intervenții providențiale la alte două ocazii ale amfitrionilor. A fost și debutul pentru Diau (27 de ani), un fundaș central congolez, care măsoară 1,96 metri. Acesta a mai trecut pe la juniorii lui Hamburg și pe la echipe din ligile inferioare engleze. Treptat, Pandurii a absorbit presiunea pusă de gazde, dar a ieșit rar din jumătatea proprie. De altfel, toată repriza s-a desfășurat cu ciucanii la timonă și cu gorjenii oferind o replică palidă pe contraatac. Doar Bauben a pus în pericol poarta adversă, după un corner, însă șutul său de la marginea careului nu l-a putut învinge pe Rybansky (34). Pandurii ar fi meritat un penalty în minutul 38, când Zaborowski a șutat, din unghi, în cotul unui apărător advers, dar arbitra confruntării a lăsat jocul să continue. Partea a doua s-a desfășurat după aceleași coordonate, dar sfârșitul meciului a fost extrem de animat. În minutul 75, echipa oaspete a primit, destul de ușor, o lovitură de la 11 metri, după o intrare imprundentă a lui Constantin Grecu asupra lui Bauza. Penaltiul a fost transformat cu șansă de Claudiu Apro, mingea lovind și stâlpul din stânga porții lui Aldescu înainte să intre în poartă (77). Surprinzător, Pandurii a revenit în joc instantaneu, grație unui gol cum numai Remacle putea înscrie. Mijlocașul belgian a prins o ,,bombă”, de la aproape 35 de metri, iar mingea a poposit în vinclul lui Rybansky. Pe final, ambele echipe puteau obține victoria. Sebastian Velcotă a scăpat liber, în flancul stâng, dar a dat dovadă de egoism și nu i-a pasat lui Steven Goma pentru un gol simplu, efortul celui dintâi fiind anulat de portarul advers. La poarta cealaltă, Aldescu a avut un nou reflex salvator, oprind șutul lui Botorok (90+2). Pandurii a acumulat 4 puncte în clasament și are acum un moral destul de bun înaintea meciului cu Viitorul Târgu Jiu.
FK CSIKSZEREDA – PANDURII TÂRGU JIU 1-1 (0-0)
Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita);
FK Csikszereda: Rybansky – Palmeș (R. Takacs 70’), Apro, Kelemen, Bor, Csuros (Jebari 79’), Eder Gonzalez (cpt.), Bara, Pinter (Haberkon 46’), Rotar (Botorok 46’), Schieb (Bauza 46’). Rezerve neutilizate: Gyenge – B. Antal, Kalman, Meszaros. Antrenor: Valentin Suciu.
Pandurii Târgu Jiu: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.), Moisie, Brandon Diau – Felipe Acosta, Bauben (53, Peia), Remacle, Jaiteh, Zaborowsky (85, Velcotă), Dodoi , Ct. Vaida (85, Goma). Rezerve: Al. Oprița – Gal, Nic. Cotolan, Erhard, Pleșa, Habet. Luzemo. Antrenor: Călin Cojocaru
Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); Asistenți: Ionuţ Marius Bobe (Videle) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău); Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău); Observatori: Marian Deaconu (Ploieşti) și Marian Lumînare (Bucureşti).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here