Pandurii a smuls un egal în inferioritate numerică. Căpitanul Brânzan a suferit un traumatism cranio-facial!

20

Deplasarea de la Timişoara s-a încheiat rău pentru fotbaliştii gorjeni. Deşi pandurii au smuls un egal în Banat, formaţia noastră şi-a pierdut căpitanul, pe Denis Brânzan, care a suferit o accidentare-horror în minutul 8 al partidei. Mai mult, oaspeţii au jucat în inferioritate numerică din minutul 58, după un gest prostesc al lui Konate. Debutul meciului de pe Stadionul “Ştiinţa” a fost marcat de duelul nefericit dintre Vidrăsan şi Brânzan. Liderul din teren al gorjenilor a fost scos în afara suprafeţei de joc cu salvarea, dar a fost transportat cu o altă ambulanță la spital. Chiar şi aşa, fotbaliştii lui Adrian Bogoi au găsit puterea să deschidă scorul, golgheterul Nicolae Pîrvulescu punctând în minutul 15, după un contraatac iniţiat de Nsiah. Timişorenii au reuşit rapid egalarea, în minutul 24, prin Ignea, care a marcat din şase metri. Vârful de culoare al vizitatorilor a mai avut două bune oportunităţi de a înscrie, dar, din nefericire, tabela a rămas neschimbată la pauză. Filmul s-a rupt pentru panduri în repriza secundă. Konate a reacţionat ca un amator, după ce comisese un fault, şi a degajat balonul care se afla în aproprierea sa. “Centralul” nu a ezitat şi i-a acordat al doilea cartonaş galben. După eliminare, pe teren a existat doar Politehnica, echipă care a încercat, fără succes, să fructifice avantajul omului în plus. Frustrarea gazdelor s-a accentuat în minutul doi al prelungilor, când Coadă a înscris în poarta lui Cotolan, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Brânzan va ajunge “la cuţit”
Denis Brânzan a suferit un traumatism cranio-facial. Jucătorul Pandurilor a stat aproape cinci ore în spitalele din Timişoara pentru investigaţii şi va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală înainte de a începe recuperarea. Fundaşul gorjenilor nu va mai evolua în acest an, iar la începutul săptămânii va merge la Bucureşti pentru operaţie. După ce a primit îngrijiri medicale la nivelul terenului şi i s-a aplicat un guler cervical, jucătorul a așteptat 20 de minute sosirea unei alte ambulanţe care să îl transporte la spital pentru investigaţii. “Este o accidentare gravă, sunt trei fracturi, una de piramidă nazală, una de pomete și una de maxilar şi vor necesita trei operații în perioada următoare”, a declarat căpitanul gorjenilor. Brânzan a revenit, sâmbătă, cu echipa la Târgu-Jiu şi a afirmat că nu-i poartă pică lui Vidrăsan. “Nu sunt supărat pe băiatul acela, pentru că, cel mai probabil, nu a fost o lovitura intenționată, ci una întârziată. Știu că a fost o minge lungă spre portar, eu am sărit la cap pentru a degaja, moment în care am simțit o puternică lovitură în față și m-am prăbușit. Imediat după incident mi s-a pus o branulă, mi s-a luat tensiunea după care mi-au pus un guler cervical. Și atât. A trebuit să aștept să vină o a doua Salvare. Am așteptat, cred că 15-20 de minute, nici nu mai știu, ca să vină. Apoi, doctorii de acolo mi-au schimbat gulerul cervical, după care m-au transportat la spital”, a spus Brânzan.

Bogoi, mulţumit cu egalul
Antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, a declarat că rezultatul de egalitate este unul foarte bun în condiţiile date. Totuşi, tehnicianul a admis că Moussa Konate a făcut un gest care nu ar trebui tolerat, iar oaspeţii nu au mai putut aspira la victorie. “Sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă noi am început meciul foarte bine. Atâta timp cât am jucat în 11 jucători, cred că am dat o ripostă foarte bună. Şi adversarul nostru s-a luptat pentru puncte. Din păcate, acea gravă greşeală a unui jucător de-al nostru, când a fost eliminat, ne-a dus în imposibilitate măcar să încercăm să obţinem cele trei puncte. Din acel moment, am conservat rezultatul. E inadmisibil să facă aşa ceva. În primul rând, a avut de suferit echipa. A lăsat echipa în zece oameni într-un moment foarte greu. Nu ştiu dacă puteam câştiga, dar măcar încercăm. În momentul în care el a fost eliminat, am avut un singur gând, să conservăm rezultatul”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Petruescu: “Am fost echipa mai bună”
Antrenorul formaţiei viola, Cosmin Petruescu, a declarat că amfitrionii ar fi meritat victoria în meciul de sâmbătă. În ciuda unui început nefast, bănăţenii au avut superioritate numerică în ultima jumătate de oră, dar au fost ineficienţi în faţa porţii. “Partida nu a început foarte bine pentru noi. Am primit gol la prima ocazie sau pe o greşeală personală, la prima ocazie de poartă a lor. După care am reuşit să echilibrăm şi repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate. Am avut om în plus pe teren după eliminare, dar şi până atunci am fost echipa care a controlat jocul şi, cel puţin din punctul meu de vedere, cred că a fost cea mai bună repriza a doua a noastră de până acum. Dacă în precedentele jocuri am fost nemulţumit de aportul ofensiv, de data aceasta am avut câteva situaţii bune de a înscrie. Din păcate, nu am făcut-o”, a spus Petruescu despre joc.

ASU Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu: 1-1 (1-1)
ASU Poli: D. Munteanu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheş – A. Ignea, Vidrăsan (`74, Lazea) – Schieb (`84, Miholca), Bozian (`71, Ghinescu), Bedea – I. Plămadă. Antrenor: Cosmin Petruescu.
Pandurii: M. Cotolan – Brînzan (`12, Draca), D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Skoric, Cenaj – Tudoran (`60, R. Lică), Vodă, D. Pîrvulescu (`81, Blejdea) – Nsiah. Antrenor: Adrian Bogoi.
Cartonaș roșu: Moussa Konate `58.
Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran – Gabriel Ion Catană, Dobre Răzvan Mihai.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here