Pandurii a retrogradat! Cojocaru se gândește tot la liga secundă

673

Pandurii Târgu Jiu a pierdut meciul de sâmbătă cu CSM Slatina, scor 2-3. Rezultatul a confirmat ceea ce suporterii gorjeni anticipau: la anul, dacă nu se întâmplă altă minune sau catastrofă, echipa va juca în eşalonul terţ. Retrogradarea s-a conturat încă din prima parte a sezonului. Pandurii şi-a închegat cu greu un nucleu, firesc, şi din cauza problemelor financiare, dar nu a părut niciodată capabilă să ţină pasul cu competitoarele din liga secundă. Meciul cu Slatina a reprezentat un rezumat al sezonului. Gorjenii au pornit plini de speranţă şi Acosta a marcat un gol superb (7). Oaspeții au egalat după o eroare a lui Aldescu, iar greşelile din defensivă au continuat. Cotolan a provocat un penalty (29), din care Cătălin Doman şi-a dus echipa în avantaj, iar apoi fundaşul a văzut ,,roşu” direct, pentru o lovitură cu cotul (37). Au urmat apoi nervii şi acuzele din tabăra gazdelor, şi o altă eliminare, una în premieră, a ofițerului de securitate, Ciprian Purcel. Pandurii a încercat în pofida şanselor mici, în inferioritate numerică, să revină pe tabelă, dar tot Slatina a marcat. Ianis Stoica a dus scorul la 1-3 în minutul 87. Dodoi, una dintre puţinele licăriri din jocul gorjenilor, a făcut 2-3. Prea puţin, prea târziu, deşi amfitrionii au fost privaţi de cel puţin o lovitură de la 11 metri. Rezultatele rundei au confirmat retrogradarea pandurilor în liga secundă.
,,Am început jocul foarte bine și am reușit să deschidem scorul, am mai avut și ocazii după gol, dar, după aceea, am făcut niște erori nepermise și așa s-a scris istoria acestui meci. Consider că nu meritam să pierdem, după aspectul jocului! Nu vreau să mai vorbesc despre celelalte aspecte, fiindcă mi-e greață! Chiar nu putem să jucăm fotbal împotriva mai multor factori! Nu suntem aşa de puternici! Per ansambu, îi felicit pe băieți pentru atitudine, au alergat foarte mult şi nu cred că s-a văzut că am jucat în 10 oameni!”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru. Cât despre posibilitatea de a rămâne în Liga 2, Cojocaru a declarat că încă există. Ar fi corect? Nu! Dar câte mai sunt în fotbal? Rămâne de văzut dacă şi timişoreanul va continua la Târgu-Jiu. Conducerea clubului a sugerat că ,,DA”, pentru că, se pare, în acest campionat nu s-a pus accent pe rezultatele din teren.
,,Nu văd de ce nu ar fi aşa. Merităm acest aspect. Am respectat competiţia, avem condiţii bune. Noi am reuşit să atragem nişte jucători şi cu buget zero, iar acum îi doresc alte echipe. Rezolvându-se şi situaţia financiară, nu văd de ce să nu rămânem, având în vedere că la Liga 3 nu mai pică nimeni. De ce ar pica la Liga 2? Am jucat după un sistem care nu este deloc fair-play. Pentru Pandurii urmează o perioadă bună! Sunt fericit că, în sfârșit lucrurile o iau pe un făgaș normal. Nu a fost ușor în această perioadă. Împreună cu conducerea, am avut multe lupte de dus de când sunt la Pandurii. E normal ca dintr-un buget zero să se întâmple ce s-a întâmplat. Băieților nu am ce să le reproșez. Ei trebuie felicitați, fiindcă au jucat cu atitudine, deși au jucat gratis! Vedem dacă rămân la Târgu-Jiu. Mai avem patru meciuri de jucat. Nu pot să spun ce se va întâmpla mâine, dar peste o lună”, a completat Cojocaru.
Pandurii în meciul cu Slatina: Aldescu – D. Filip, Nic. Cotolan, Diau, Moisie, Zaborowski (66, Răchișan), Sylla (87, Velcotă), Pleșa (72, Pleașcă), Felipe Acosta, Rasoveanu (66, St. Goma), Dodoi (cpt.). Rezerve: Iovicin – Corduneanu, Andr. Dobre, R. Cojocaru, Jaiteh. Antrenor: Călin Cojocaru

Încă o etapă proastă
Scutită de griji, nici cealaltă echipă din oraş nu se regăseşte în acest început de play-out. Cristian Lupuţ a înregistrat al doilea eşec consecutiv de când a preluat Viitorul Târgu Jiu. Trupa gorjeană a fost învinsă pe terenul Unirii Slobozia, scor 3-1. Mihai Lixandru şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică din minutul 2, după ce a văzut cartonaşul roşu pentru un fault în postură de ultim apărător. Alexandru Misăraş a deschis scorul pentru vizitatori în minutul 22, însă formaţia lui Adrian Mihalcea, sub presiunea rezultatelor, a întors meciul în mitanul secund. Au marcat Christ Afalna (63 și 80) și Mihăiță Năstase (87). Pentru Viitorul urmează partida de cupă cu Universitatea Craiova.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here