Pandurii a remizat cu Dinamo Moscova în cantonamentul din Spania / Au ratat victoria pe final

267

Pandurii și-a încheiat cantonamentul din Spania cu un joc bun în compania unei echipe puternice, remiza cu Dinamo Moscova fiind una de bun augur pentru trupa lui Edi Iordănescu înaintea startului părții a doua a campionatului.

Fără patru titulari cerți, Săpunaru, Răduț, Ropotan și Hora fiind în cantonamentul echipei naționale a României, Pandurii a reușit să termine neînvinsă și partida cu Dinamo Moscova, asta deși în prima repriză a avut mult de suferit după ce a deschis repede scorul. Nistor a profitat în minutul 7 de o degajare a unui fundaș rus și o minge ce l-a lovit pe arbitru, a șutat din prima de la 26 de metri, peste portarul moscovit, și scorul devenea 1-0 pentru trupa lui Edi Iordănescu. Rușii, care au ales să joace cu o garnitură foarte puternică încă din start, au început un adevărat asediu la poarta Pandurilor. Reduta gorjeană a cedat în minutul 30, la o lovitură de colț a celor de la Dinamo Moscova. O minge prelungită cu capul de un coechipier a ajuns la Pogrebnyak, iar internaționalul rus a înscris cu o lovitură de cap din șase metri, Stanca fiind, la fel ca și fundașii săi, spectatori neplătitori la această fază, între paranteze fiind spus faptul că organizatorii au vândut bilete la acest meci, un tichet costând 5 euro. Stanca s-a revanșat câteva minute mai târziu scoțând miraculos cu capul o reluare spectaculoasă din interiorul careului a aceluiași Pograbnyak. Rușii au trecut pe lângă preluarea conducerii înainte de pauză la un șut din unghi al lui Ionov, mingea lovind bara din dreapta porții lui Stanca.
Partea a doua a meciului, una în care rușii au făcut multe schimbări introducând mulți tineri, dar și jucători de mare experiență și valoare precum Denisov sau Kokorin, a început abrupt pentru Pandurii, care s-a văzut condusă pe tabelă. Denisov l-a deschis excelent pe Kokorin, iar acesta a reluat cu exteriorul, pe lângă Mingote, iar scorul a devenit 2-1 pentru moscoviți. Antal, trimis în premieră pe teren la un meci pentru noua sa echipă, a anunțat revirimentul Pandurilor și a tras spre colțul lung, după ce l-a întors pe Morozov, dar balonul a trecut puțin pe lângă buturi. Trifu a avut ghinion și a țintit bara porții după ce l-a întors pe același fundaș rus. Insistența Pandurilor din finalul jocului a fost răsplătită de arbitrii cu un penalti destul de ușor acordat la un duel aerian al lui Pițian cu un adversar la un corner al gorjenilor. Antal și-a asumat responsabilitatea executării acestui penalti și a transformat cu siguranță aducând egalarea. În minutul 88, Trifu a fost foarte aproape de a înscrie golul trei al Pandurilor și de a aduce victoria în tabăra gorjeană, dar a trimis puțin pe lângă poartă după o centrare a lui Grecu, reluarea sa aducând aminte de golul doi al lui Ilie Dumitrescu din victoria României în fața Argentinei din 1994, partea acțiunii fiind însă cea opusă.
Pandurii au revenit din Spania de duminică și în aceste zile își vor relua pregătirea în țară pentru reluarea campionatului. Echipa gorjeană și-a propus să mai joace unul sau chiar două jocuri de verificare, cel mai probabil la Drobeta Turnu Severin, însă adversarii încă nu au fost stabiliți.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Moscova 2-2 (1-1)
Stadion “Antonio Barbadillo”, Arcos de la Frontera
Au marcat: Nistor (min. 7), Antal (min. 85 – penalti) / Pogrebnyak (min. 30), Kokorin (min. 48)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Pițian, Acsinte – Pleașcă, Răuță – Ciucur, Nistor, Nicoară – Wellington. Au mai jucat: Mingote, Grecu, Trifu, Antal și Erdei. Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Gabulov – Djakov, Hubocan, Zhirkov, Kozlov – Ionov, Zobnin – Sosnin, Drahun, Tashaev – Pogrebnyak. Au mai jucat: Leshchuk, Shakhov, Morozov, Zhivoglyadov, Kalyashin, Katrich, Levin, Terekhov, Saramutin, Denisov, Buettner și Kokorin. Antrenor: Andrey Kobelev.

“Am încheiat cantonamentul din Spania cu o prestaţie de admirat a băieţilor împotriva mult mai titratei adversare Dinamo Moscova. În ciuda încărcăturii fizice de final de pregătire, băieţii s-au autodepăşit şi, printr-o organizare foarte bună, impusă de Edi Iordănescu, am reuşit acest rezultat de egalitate obţinut de noua achizitie a clubului nostru, Liviu Antal”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here