Pandurii a reluat pregătirile: Trebuie să fie ,,lege” să câștigăm fiecare meci

1358

Pandurii Târgu Jiu a sunat adunarea la început de săptămână. Sub comanda timișoreanului Călin Cojocaru şi a secundului Cristian Popescu, la reunirea echipei au fost prezenți 32 de jucători. De altfel, la Pandurii vor continua să vină fotbalişti şi în săptămâna următoare, deşi principalul timişorean a declarat că lotul va fi conturat în câteva zile. Foştii căpitani Denis Brânzan şi Gabriel Oiţă au revenit la echipă, ca şi Adrian Tănăsoiu. De asemenea, Marian Pleaşcă se va prezenta la antrenamente săptămâna viitoare, iar Gabriel Dodoi este pentru moment tot la Târgu-Jiu. Toţi suporterii sunt curioşi dacă va fi legitimat şi fundaşul central nigerian Emmanuel Okeke. Peniel Obeng (20 de ani), un mijlocaş dreapta ghanez, Sean Aerts (26 de ani), un mijlocaș defensiv belgian, şi Alfred Mensah (24 de ani), un mijlocaş ofensiv olandez, au fost alte trei noutăţi. Fostul atacant al Universității Craiova, Alex Popescu (23 de ani), ultima oară la Aerostar Bacău, şi Robert Petre, şi el venit de la formaţia din Bănie, au fost prezenţi la Târgu-Jiu, alături de Alexandru Dinu-Ivănescu, un mijlocaș reîntors la echipă. ,,Suntem foarte mulți în prima zi de antrenament, aproximativ 30 de jucători. Săptămâna aceasta vom definitiva lotul. Mă bucur că, încă o dată, am avut dreptate şi Pandurii este cea mai iubită echipă din Gorj şi atrage în continuare.
Bineînțeles, facem eforturi ca să rămână, este obiectivul nostru principal. Mă refer la Dodoi, Brânzan, Oiţă, Pleaşcă, care se va alătura săptămâna viitoare lotului, iar în jurul lor să construim o echipă puternică, fiindcă ultimii doi ani au fost foarte grei. Mă bucur că am rezistat şi că această echipă există şi duce tradiţia şi istoria mai departe. Am vorbit cu conducerea, putem să-l legitimăm și pe Okeke, a fost greu şi pentru el şi pentru noi, când nu joci nu e plăcut pentru nimeni. Avem trei jucători străini nou-veniţi, o să-i vedem la treabă”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru. La stadion au fost prezenţi şi mai mulţi suporteri, care au venit cu steaguri şi fumigene pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de Pandurii, indiferent de eşalonul în care va evolua principala echipă din Gorj. De altfel, antrenorul şi jucătorii sunt pregătiţi pentru eşalonul terţ.,,Nu pot să spun cu certitudine în ce ligă vom juca, dar noi ne pregătim. Să fim sinceri, pentru liga a doua am început mai târziu şi gândul nostru este la liga a treia, fiindcă sportiv acolo suntem. Dar, cum am spus, această echipă nu merită să fie la Liga 3, în special pentru ceea ce a făcut în fotbalul românesc şi câţi jucători a dat. Nu meritam să fim aici, dar circumstanțele au fost multe şi nu vreau să le mai repet. Nu mă gândesc la trecut, privesc la viitor. Suporterii sunt aproape de băieți, cu toate că nu am avut rezultate, şi lucrul acesta spune multe”.

Implant de tineri
Mai mulţi tineri gorjeni vor face pregătirea alături de echipa mare. Pandurii U 19, formaţie condusă de Florin Bejinaru, a dat cinci jucători la prima şedinţă de pregătire.
Rămâne de văzut câţi dintre ei îşi vor face şi debutul la seniori. ,,Jucătorii tineri vor avea şanse ca toţi ceilalţi, depinde doar de ei să fie serioşi, să se pregătească cum trebuie şi orice jucător din cadrul clubului are şanse. Aţi văzut şi acum, au plecat foarte mulţi jucători în Liga 1 şi Liga 2 de la noi. Este un lucru îmbucurător pentru că producem, dar vrem să se vadă şi în conturile clubului acest lucru, fiindcă până acum asta a fost situaţia. Jucătorii au venit gratis, în anumite condiţii. M-aş bucura să joace toţi, e foarte bine pentru mine şi pentru club să promovăm jucători tineri, dar vedem care corespund şi care pot face faţă nivelului”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru. Programul meciurilor de verificare nu a fost încă stabilit. Pandurii nu va părăsi Gorjul nici în această vară pentru un cantonament propriu-zis. În schimb, merge la Craiova pentru primul amical al verii. Partida cu Universitatea va avea loc duminică, 11 iulie, de la ora 18.00, în cadrul complexului sportiv de la Lunca Jiului. ,,O să avem mai multe meciuri amicale şi un cantonament pe plan local. Așteptăm cu nerăbdare campionatul. Din ce am înțeles o să debutăm pe 11 august în Cupa României. Alt obiectiv decât promovarea nu putem avea la Liga 3. Nu mai vreau să vorbesc de sisteme competiționale, vreau să ne concentrăm pe fotbal şi trebuie să fie lege pentru noi să câștigăm fiecare meci”, a mai spus principalul trupei gorjene. După ce au plecat de la antrenament, suporterii de la Regiment Târgu-Jiu şi Blue Boys `62 au afişat un banner pe esplanada de la stadion. ,,În noul sezon, daţi totul pentru blazon”, a fost mesajul fanilor. La Târgu-Jiu este așteptat și columbianul Felipe Acosta, care, cel mai probabil, va pleca în această vară, fiind dorit și de formații de primă ligă.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here