Pandurii a încasat cinci goluri de la Șahtior, dar Pustai vede doar problemele din atac – Visători în apărare

1408

Înfrângerea Pandurilor în fața Șahtiorului lui Mircea Lucescu, chiar și la diferența de scor înregistrată, nu trebuie să reprezinte un capăt de țară. Important este ca Pustai să tragă concluziile necesare și să aibă timp să repare un mecanism ce pare destul de gripat la această oră.

Cu patru goluri primite într-o singură repriză, chiar dacă ai avut și unele ocazii, problema principală nu poate fi decât defensiva. E drept, greșelile care au dat naștere contraatacurilor au venit la mijlocul terenului, dar apărarea lui Pustai a fost țintuită și incapabilă de replică în fața rapizilor atacanți ai Șahtiorului. Ungurușan și Nistor au pus pe tavă mingile pentru golurile doi și trei imediat după reluarea jocului de la centrul terenului, iar Momcilovic a fost ca și inexistent pe partea stângă. Christou a fost și el ușor de depășit în aproape orice situație, iar Erico a respins greșit, cu capul, până la Bernard, care a înscris golul patru. Cu toate acestea, antrenorul acuză în primul rând eficiența atacului: „Scorul este destul de dur. Bine, este un meci de verificare, am întâlnit și un adversar destul de bun, dar avem probleme la finalizare. Primele două ocazii le-am avut noi, iar apoi am primit trei goluri în două minute și 15 secunde… Sunt jocuri de verificare, trebuie să corectăm greșelile mari pe care le-am făcut la golurile doi și trei. Nici în curtea școlii nu faci asemenea greșeli. Chiar și la primul și al patrulea…  Șahtior ne-a prins de șase ori pe contraatac și am primit cinci goluri”, a declarat antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai.

„Nu ne comparăm cu Șahtiorul!”
Chiar dacă a ieșit destul de șifonat din confruntarea cu Mircea Lucescu, Pustai se bucură că a putut oferi posibilitatea jucătorilor săi să joace împotriva unor jucători de calibru: „Eu sunt mulțumit să jucăm cu echipe puternice. Așa poți să crești în valoare. Un jucător de la ei, pe Bernard, l-au cumpărat cu 27 de milioane… Nu ne putem noi compara cu Șahtiorul, dar e bine să jucăm amicale cu echipe puternice, sunt mulțumit de acest amical, l-am dorit și toate cele cinci amicale pe care le jucăm aici, în Antalya, sunt cu echipe puternice, sunt meciuri de verificare. Să sperăm că în campionat o să arătăm altfel”, a mai spus Pustai.

Lucescu: „Antrenamentul trebuie dus la capăt!”
În ciuda rezultatului categoric cu care Șahtior a câștigat meciul cu Pandurii, Lucescu și-a cravașat elevii serios în partea a doua, când echipa sa a lăsat garda jos: „Ai mei au jucat bine prima repriză, s-au mișcat, din păcate în repriza a doua s-au cam relaxat, asta m-a făcut să intervin și să le spun că antrenamentul trebuie dus până la capăt”, a declarat Lucescu după meciul disputat pe arena centrală a complexului Mardan din stațiunea Lara. Cel mai de succes antrenor român al ultimilor ani a apreciat jocul din repriza secundă prestat de panduri: „În prima repriză au fost surprinși de rapiditatea jocului nostru și au comis și niște greșeli defensive. După care, în repriza a doua, au avut mult mai mult curaj, insistență, au jucat mult mai bine, și-au creat și situații de gol. De aceea, și eu și ei, nu trebuie să interpretăm jocul altfel decât ca pe un antrenament foarte bun”, a concluzionat Lucescu.
„E bine că s-au oprit la cinci și am reușit și noi să echilibrăm jocul în a doua repriză, poate că nici ei nu au mai forțat și a doua repriză a fost mult mai bună pentru noi. Am luat goluri pe greșeli individuale și nu pot să spun decât că poate este bun și un astfel de meci pentru că ne trezește și pe noi și nu trăim cu impresia că batem mereu”, a declarat Alin Buleică, Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here