Pandurii a forțat doar în prima repriză, dar a fost suficient să învingă pe Poli / I-au făcut KO!

261

Cu victoria din meciul cu Poli, Pandurii ajung la 8 meciuri consecutive fără înfrângere, serie care a urcat echipa gorjeană pe podium înaintea meciului dintre CFR Cluj și Viitorul, la egalitate de puncte cu Steaua, viitorul adversar al gorjenilor din Liga 1.

Trupa lui Edi Iordănescu a avut parte de un start de meci de vis, cu trei goluri marcate în 35 de minute și cu perspectiva de a termina runda în fața Stelei în clasament tocmai înaintea confruntării directe. Nici nu se așezaseră bine echipele pe teren, că Nistor a găsit centrarea perfectă pentru golul de 1-0. Săpunaru a venit puternic din spate, a scăpat de marcaj și lovitura sa de cap s-a oprit în plasa porții lui Kirschstein. Trecuseră doar 4 minute de joc și Pandurii arăta o poftă deosebită de joc. Pasele au curs frumos în continuare, Ciucur a șarjat pe dreapta, a centrat excelent în spatele fundașilor, iar Hora a înscris cu stângul la colțul lung. Era 2-0 după nici 10 minute de joc, iar Poli era la podea după două directe primite în plin. Droppa a fost aproape de 3-0 în minutul 14, dar Kirschstein a intervenit salvator. A fost momentul în care Pandurii a ridicat piciorul de pe accelerație, iar Poli a încercat să intre în joc. Llorente și Goga au căutat golul cu șuturi din afara careului gorjean, fără succes însă. Trupa lui Edi Iordănescu a replicat puternic, Hora a recepționat de la Nistor un balon la 21 de metri de poarta lui Kirschstein, s-a întors și a trimis peste neamț, în plasa porții timișorenilor ducând scorul la 3-0! Cu un avantaj de trei goluri, Pandurii a făcut din nou pasul înapoi și, după ce în minutul 42 Goga a ratat cu puțin ținta trimițând cu capul balonul puțin pe lângă poartă, un minut mai târziu, la centrarea lui Rufino, Goga nu a mai ratat lovitura de cap și scorul pauzei a fost 3-1.

Pandurii Târgu Jiu – Poli Timișoara 3-1 (3-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 1.000
Au marcat: Săpunaru (min. 4), Hora (min. 8 și 35) / Goga (min. 43)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Săpunaru, Filippetto, Momcilovic – Droppa, Mrzljak – Ciucur (min. 66 V. Munteanu), Nistor (min. 79 Trifu), Răduț – Hora (min. 73 Khalouta). Antrenor: Edi Iordănescu.
Poli: Kirschstein – Belu, Luchin, Scutaru, D. Popescu – Sarmov (min. 46 Croitoru), Llorente, Hernandez – Bărbuț (min. 28 Ov. Popescu), Rufino (min. 66 Elek), Goga. Antrenor: Florin Marin.
Arbitri: Sebastian Colțescu – Octavian Șovre, Aurel Oniță.
Cartonaș galben: Mrzljak (min. 87) / Luchin (min. 78)

Conservare după pauză
Pandurii n-a mai arătat nimic ofensiv în partea a doua a meciului. Edi Iordănescu s-a mulțumit să-și conserve avantajul luat în primele 45 de minute, poate și exersând pentru meciul de duminică cu Steaua, iar Poli a controlat mai mult jocul, fără însă să reușească să pună ceva pe tabelă. Rufino a avut ocazia să încingă jocul în minutul 57, dar acțiunea de contraatac a spaniolului s-a terminat cu un șut peste poarta lui Mingote. Ultimele zece minute de joc au adus câteva șuturi periculoase spre poarta gorjenilor, dar fără rezultat. Șuturile lui Goga au fost blocate de Mingote, în minutul 80, și de Săpunaru, în minutul 91, iar reluarea în diagonală a lui Llorente a trecut pe lângă poarta lusitanului în minutul 81.

Hora, golgheter solitar
Deși a acuzat probleme la aductori în săptămâna premergătoare partidei cu Poli și a ratat jumătate din antrenamente, Ioan Hora a reușit o dublă spectaculoasă în poarta bănățenilor, ceea ce a dus la desprinderea acestuia în clasamentul golgheterilor Ligii 1. Hora avea șase goluri înscrise și împărțea fotoliul de lider între marcatorii din Liga 1 cu Budescu și Cristiano Lopez. Cu două goluri înscrise în primul joc al returului, Hora a ajuns la 8 reușite în acest sezon. “Mă bucur pentru cele două goluri, pentru această victorie și vreau să continuăm pe această cale. Știam că Poli ia gol în prima repriză mai tot timpul și am forțat asta. Meciul a fost ușor doar în primele 20-30 de minute”, a declarat noul golgheter al Ligii 1 după meciul cu Poli Timișoara.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here