Pandurii a devenit o echipă ce se descurcă pe terenurile străine – Mai bine în deplasare!

310

Pandurii nu reușește să-și valorifice avantajul terenului propriu de etape bune, ultimul succes la Târgu Jiu fiind cel înregistrat în fața studenților clujeni, undeva la începutul lunii decembrie.

Dincolo de clasamentul la zi al Ligii 1, statisticile scot la iveală mai multe aspecte ale jocului Pandurilor, care este unul pe care chiar Cristi Pustai îl punea la limita paradoxului spunând că are o echipă care „când atacă, nu atacă, iar când se apără, nu se apără”. Între evoluțiile echipei gorjene de la Târgu Jiu și cele de pe terenuri străine există o mare discrepanță, paradoxal, Pandurii fiind mai buni în deplasare. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare, Pandurii este pe locul 3, adunând 21 de puncte. Clasamentul jocurilor de acasă ne dezvăluie o echipă extrem de „cuminte” a pandurilor, pe locul 12, cu doar 17 puncte obținute la Târgu Jiu, sub performanțele celor de la U Cluj sau Concordia și comparabil cu cele reușite de FC Botoșani sau Săgeata, care au doar cu un punct mai puțin decât „eurofantasticii” lui Pustai. Chiar și la nivelul golurilor marcate, Pandurii stau mai bine în deplasare, unde au marcat de 24 de ori în timp ce suporterii au văzut la Târgu Jiu doar 21 de goluri în porțile adverse.

Cauza, jocul pe contraatac
Căutând o cauză a rezultatelor mai mult decât modeste de la Târgu Jiu, antrenorul Cristi Pustai spune că fotbalul de azi din Liga 1 se bazează prea mult pe contraatac, fapt care a dezavantajat echipa sa: „Uitaţi-vă că s-au schimbat vremurile, se joacă greu acasă, echipele stau bine în teren, sunt periculoase pe contraatac, inclusiv noi am adus mai multe puncte din deplasare. E nevoie de sprijin pentru că deocamdată tot cu jucătorii aceştia jucăm”, a declarat Cristi Pustai. Acesta dă vina și pe atacanți spunând că acum, doar Giusti se pliază pe jocul său, dar și acesta nu este pus la punct cu pregătirea: „Am făcut un singur punct din cele 9 pe care le-am avut pe teren propriu. Este puţin, dureros, însă pe teren propriu e mai greu pentru că trebuie să construieşti şi să ai la capătul construcţiei jucători care să finalizeze, ori la momentul acesta stăm în posibila formă a lui Giusti. Giusti săptămâna aceasta a fost mai moale, e şi el oscilant pentru că nu a făcut pregătirea de iarnă…”, a mai comentat Pustai situația mai puțin obișnuită a echipei sale.

La limita retrogradării în retur!
În mod normal, după ce în turul campionatului putea aduce în apărarea sa în cazul unor rezultate negative faptul că echipa era angrenată pe trei fronturi, iar Europa League este, trebuie să recunoaștem, o competiție care te stoarce de puteri, evoluția Pandurilor în retur trebuia să fie mai bună. Nu s-a întâmplat însă așa, trupa lui Pustai fiind prima deasupra liniei retrogradării într-un clasament al meciurilor din retur, aici fiind incluse și meciurile cu FC Brașov, câștigat în deplasare cu 5-3, și cel cu Petrolul, pierdut la Târgu Jiu cu 1-0. Pandurii este pe locul 14, cu doar 7 puncte strânse, fiind mai bună decât Corona, Concordia, Ceahlăul și Viitorul, toate având câte 6 puncte în retur.

Mai speră la Europa
Victoria de la București le-a dat speranțe, însă eșecul cu CFR Cluj le-a mai tăiat din elan gorjenilor. Nu însă pe tot, antrenorul Cristi Pustai făcând încă acele calcule care să ducă echipa în Europa League: „Să vedem şi celelalte rezultate. Dacă legi două rezultate pozitive imediat chiar şi din partea a doua poţi veni în prima parte. Vedem, mai sunt nouă jocuri. Şi când am fixat obiectivul era greu de realizat, asta e…”
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here