Până pe 23 ianuarie, continuă înscrierile în programul ,,Permis pentru viitor”

486

MOL România și Fundația Pentru Comunitate continuă înscrierile în cea de-a șasea ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin care acoperă costurile obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Doi tineri gorjeni, beneficiari ai programului
În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 82 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 69 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. La edițiile precedente ale programului, din Gorj au beneficiat de finanțare doi tineri, unul obținând permis de categoria B. „Tinerii aflați la început de drum se confruntă cu multe dificultăți, mai ales atunci când provin din medii defavorizate. Dificultățile sunt accentuate de perioada de criză generată de pandemie. MOL România înțelege acest context și vine cu bucurie alături de tinerii care au nevoie de resurse și de sprijin, printr-o nouă ediție a Programului Permis pentru viitor. Interesul manifestat pentru acest program a crescut cu fiecare ediție, ceea ce ne-a demonstrat utilitatea sa. MOL România rămâne partenerul dedicat al comunităților și vom continua să fim implicați și prezenți acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here