Până nu se vede cu bugetul primit – Ansamblul “Doina Gorjului” în stand-by cu spectacolele pe 2010

367
doina gorjului facuta de mineMembrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” au intrat într-o vacanţă mai prelungită după sărbătorile de iarnă. Astfel, lunile ianuarie şi februarie sunt încărcate doar cu repetiţii, cântările şi spectacolele fiind mai rare. „Nu stăm cu mâinile în buzunare. Momentan, facem repetiţii şi numeroase pregătiri pentru o premieră ce va avea loc odată cu debutul primăverii. De altfel, nu ne facem încă un calendar cu activităţile pe 2010 până nu ne vine bugetul”, ne-a declarat Gheorghe Porumbel, directorul ansamblului.

Acesta a mai declarat faptul că a fost asigurat de către conducerea Consiliului Judeţean Gorj de faptul că trebuie să aibă încredere şi să spere că bugetul nu va fi diminuat faţă de anul trecut. „Anul trecut n-am dus lipsă de fonduri, şi am pus, ca şi în acest an, pe primul loc, plata salariilor angajaţilor. Asta ne dorim şi pentru 2010”.
Totodată, conducerea „Doinei Gorjului” recunoaşte că 2009 a fost ceva mai greu decât 2008 deoarece a fost un an cu tăieri de 15% din buget conform prevederilor legale. „S-a simţit criza şi la noi, deoarece ne-am planificat bine activităţile şi cheltuielile de anul trecut, şi am ţinut cont că este an de criză”, a completat Porumbel.
Astfel, până la debutul unui nou sezon, artiştii „Doinei Gorjului” se mulţumesc cu doar câteva cântări, şi acelea mai mult pe la nişte zile de naştere.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here