Pamflet de criză – SUA împinge DNA, cam de la spate!

202

Uşor, uşor ies mai toate lucrurile la iveală. Desigur, ne aducem aminte cum ministrul interimar al Justiţiei Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi la cârma DNA. Iar Traian Băsescu – avocatul Marelui Licurici – a semnat numirea ei. Mai apoi, avocatul şi patriotul Lucian Bolcaş ne-a desluşit un adevăr, acela că adevărata numire o făcuse SUA, prin ambasadorul ei de atunci la Bucureşti. Ca să intrăm în NATO şi Uniunea Europeană, România a stat capră şi la vrerile SUA, ca şi la cerinţele dezastruoase pentru ţară venite din partea cancelariilor occidentale. S-au făcut privatizări frauduloase şi România a ajuns aproape pe butuci. Să zicem că apartenenţa la NATO ne asigură oarecare securitate. Numai că Uniunea Europeană este tot un proiect ce are grave probleme, existând posibilitatea uciderii sale, pe hilarul motiv că ar fi aderat prea multe state. Un înalt lider de dreapta francez cere revenirea la o Uniune Europeană cu şase state, dintre cele apreciate ca piatră de moară fiind considerate Marea Britanie şi România. „Şi cu asta ce-am făcut?”, vorba marelui actor Constantin Tănase. În vreme asta, SUA îşi face de cap pe mapamond. Inclusiv în România. Recenta declaraţie a Victoriei Nuland în audierile din Congresul american anunţă schimbări pe care România nu le mai poate evita. Citirea întregii declaraţii a Victoriei Nuland i-ar face pe Radu Mazăre, Mitică Dragomir şi Dan Radu Ruşanu, ca să nu mai vorbim de artizanul intrării României în NATO – Adrian Năstase – să se crucească! S-a dat pe faţă intenţia SUA de a împinge de la spate DNA-ul spre noi şi noi arestări. Unele corecte, dar majoritatea politice. Că deh, e an electoral. Cum ar veni, SUA conduce lupta anticorupţie din România. Ca şi cum Regimul Băsescu n-ar fi dus-o pe cele mai înalte culmi! Perfecţionând corupţia.
Ca o dovadă, joia trecută, pe 10 aprilie 2014, la ceas de seară, Ambasada SUA a premiat-o pe Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, la capitolul „Femei curajoase din întreaga lume”. Premiu instituit de către Departamentul de Stat al SUA. Ce probă vreţi mai clară a imixtiunii în treburile interne ale altui stat a Jandarmului universal al planetei Pământ – SUA – decât aceasta? Şi cum să ne mai mirăm că sondajele îl arată pe Împuşcatul Nicolae Ceauşescu drept învingător în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Unde i-ar învinge şi pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu, după cum arată unele sondaje.
După Victoria Nuland: „SUA se vor concentra pe anticorupţia din Europa Centrală şi de Est”. Iar România va fi obligată – de SUA, în sfârşit – să voteze în Parlament o lege a finanţării partidelor politice şi a transparenţei fondurilor utilizate în campaniile electorale.
Actuala batjocură generalizată e menţinută cu complicitatea tuturor partidelor importante. Fie ele PSD, PNL şi mai ales UDMR. Care nici măcar partid nu este, ci o uniune etnică ce a supt de la mai toate guvernările, precum pisica blândă care zgârie rău.
Ion Predoşanu

P.S. Politichia liberală a luat-o razna, din moment  ce săritul de pe fix Crin Antonescu bate câmpii, cu graţie crede el, şi ţipă ca din gură de şarpe: „Eu l-am adus pe Ponta la putere, eu îl dau jos.” Stupiditate ce nu merită alte comentarii. Mult mai bine ar fi să-şi vadă de scaunul lui de preşedinte al PNL. Scaun ce se zgâlţie rău de tot, fiind nesigur după alegerile europarlamentare din 25 mai. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here