Pamflet de criză – Infidelul Crin Traian Antonescu

250

Tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească, fusese la numai 27 de ani preşedintele PSD Titel Petrescu din comuna noastră, Peştişanii Gorjului. Ca jurnalist, mă ţin deoparte de partide. Totuşi, ţin cu cei năpăstuiţi şi, oricum, critic puterea. N-am nicio avere, dar sunt bogat că nu am datorii. La nimeni. Nici la stat, nici la persoane particulare. Pricep unele opinii liberale, ba chiar aproape pe toate, fără a fi de acord cu majoritatea acestora.
Cândva, consăteanul meu ing. Gheorghe Nicolcioiu, ceva şef pe la Marketingul Uzinelor Ford din Craiova, mă ia deoparte şi-mi spune. Ştii că sunt cu Băsescu, dar spune-mi şi mie cum de are atâta talent oratoric Crin Antonescu? A abvsolvit istoria, zice eu, şi ca muzeograf la Tulcea, bănuiesc că a avut timp de citit. Şi-a format o cultură, nu ca vaporeanul.
Iar vaporeanul este creatorul Regimului Băsescu, un ins asupra căruia Crinul tuna şi fulgera. Până la un punct. Multe s-au spus despre dispariţia USL. Una, se pare, dorită, planificată de serviciile secrete şi aşteptată. De Băsescu, de servicvii, ca şi de toţi purtătorii ilegali de creier. Ca-n orice căsnicie, sigur e că PSD şi PNL nu sau înţeles, firesc, în toate cele. A fost suficient ca Traian Băsescu să-l laude pe Crin. Investindu-l sau dându-i pe la nas cu titulatura de reprezentantul dreptei în alegerile prezidenţiale 2014. O dreaptă firavă, care oricum avea alţi candidaţi. Naivul de Crin a înghgiţit găluşca. Ba chiar a gândit că-l dă jos pe aliatul Victor Ponta. Pot pune chiar pariu că la votarea noului Cabinet Ponta 3, PNL ar fi carotat alianţa USL şi ar fi ieşit, probabil, neamţul român Klaus Iohannis prim ministru.
Divorţul USL a intervenit la cererea PNL. Că dacă ar fi fost adevărate neînţelegerile anterioare, ca în orice concubinaj politic, nimeni nu-i oprea pe liberali s-o facă mai devreme. Măcar la notariatul Ioanei Băsescu. Cea mult prea ocupată cu GAZPROMU-ul.  De la o prietenie ce se afişa ca sinceră – cam aşa cum sunt căsătoriile din interes – s-a dovedit că infidelul Crin s-a văzut, aşa cum singur a recunoscut, de două ori numai în luna noiembrie 2013, cu fostul inamic politic Traian Băsescu. Iar Arendaşul din Dealul Cotrocenilor îl mângâia pe creştet pe Crin Antonescu de parcă l-ar fi ales drept urmaşul lui. Ceva cam cum au aranjat Boris Elţîn cu Vladimir Putin la cârma Federaţiei Ruse. Mai nou, Guvernatorul Coloniei numită România se şi visa prim-ministru de prin decembrie încolo, mori cel târziu din 2016. Alternativ, Traian şi Crin frecventau aceleaşi televiziuni şi ideile, atâtea câte aveau, aproape că le semănau. Amândoi încercau să scape de Victor Ponta. Premierul avea treabă şi foarte rar îi băga-n seamă.
La un moment dat, divorţul dintre Bianca şi Victor Slav pălea în faţa divorţului liderilor Ponta şi Antonescu. Să fie mereu Victor prenumele înşelatului? Am serioase dubii. Mai ales că infidelul Crin fugise să-şi cautre fericirea în altă parte. S-a amorezat, pe nepusă masă, de fantele din Dealul Cotrocenilor şi l-au apucat pandaliile.
Lăsat cu fundu-n baltă, Crin Traian Antonescu face eforturi disperate să se lepede de Băsescu. Pe care nu-l mai consideră Satana, cum o făcea prin anii 2011-2012. Ar mai fi multe de spus, dar ne oprim aici.
Invitat la o emisiune a unei televiziuni înjurate şi murdărite de el, la final, a avut o surpriză. Elegant, moderatorul i-a urat cele bune domnului Antonescu, mulţumindu-i, cu rugămintea să ne anunţe şi pe noi când îl va găsi pe Crin!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here