Palmaresul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, mai bogat

384

În această toamnă, palmaresul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu s-a mai îmbogăţit cu câteva premii, asta graţie talentului elevilor instituţiei şi profesorilor care îi pregătesc.

Unul dintre premiile cu care se laudă Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu este cel obţinut de micuţa interpretă de muzică populară Denisa Ungureanu, în luna octombrie, la Festivalul de folclor „Tinere Speranţe”, de la Gherla, din Cluj. De acolo, tânăra elevă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu s-a întors cu Premiul I, pe care nu se aştepta să-l obţină deoarece concurenţa a fost destul de mare. „Sunt foarte bucuroasă că am câştigat Premiul I. La Gherla, la Cluj, au fost foarte mulţi copii care au cântat foarte bine şi nu credeam că (…) o să iau Premiul I. Am interpretat o doină şi o sârbă”, spune micuţa în vârstă de numai 11 ani, din Motru, care îi enumeră printre artiştii preferaţi pe Ion Drăgan, Maria Apostol, Maria Lătăreţu şi Filofteia Lăcătuşu.

12189522_1516219498697152_8446118145756765288_n (1)O altă elevă a Şcolii Populare de Artă care a reprezentat cu succes judeţul nostru la un festival naţional este Mihaela Daju, o tânără de 20 de ani, din comuna Alimpeşti. Aceasta a obţinut recent cel mai important premiu al său de până acum – Marele Premiu al Festivalului-concurs de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”, organizat la Ocna Mureş, în judeţul Alba, în perioada 7-8 noiembrie. „Sunt extraordinar de bucuroasă pentru faptul că am obţinut Marele Premiu; (…) nu mă aşteptam. Concurenţa a fost extraordinar de mare, doar că am putut să trec peste şi nu am avut emoţii foarte mari. (…) Este cel mai important premiu pe care l-am obţinut până acum. Am mai fost şi la alte festivaluri, unde am luat locul I, locul II sau nu am luat nimic. Pe viitor îmi doresc o carieră frumoasă, să muncesc mult mai mult şi să ajung cât mai sus”, a spus Mihaela Daju, care zilele acestea are mari emoţii pentru că participă şi la Festivalul „Maria Lătăreţu”, unde speră, de asemenea, să obţină un premiu. Atât Denisa Ungureanu, cât şi Mihaela Daju sunt pregătite de profesorul Ion Drăgan, care s-a declarat foarte mândru de rezultatele obţinute de elevele sale. „Avem talente şi Dumnezeu le-a dat un aşa har frumos la fiecare. Ele sunt elevele mele, sunt elevele Şcolii Populare de Artă. Mă mândresc şi ne mândrim cu ele pentru că au adus rezultate frumoase. (…) E bucurie foarte, foarte mare. (…) Mă mândresc cu ele pentru că ştiu ce modelez, aşa cum e frământarea pâinii numai că rezultatul e foarte frumos; „coacerea” valorii este în aceste talente tinere care merg pe drumul cântecului popular românesc. (…) Denisa Ungureanu vine de la Motru, ea este obişnuită cu premii şi trofee; m-am bucurat când am fost sunat de acolo şi mi s-a spus că Gorjul a mers bine. Mihaela Daju este obişnuită cu premii însă acesta este primul Mare Premiu obţinut de ea. (…) Sperăm să facem un lucru frumos şi la Festivalul „Maria Lătăreţu” pentru că Mihaela Daju participă din partea Şcolii Populare de Artă. Mai sunt şi alţi elevi de la Şcoala Populară de Artă. Să fie bine şi să cânte frumos”, a spus Ion Drăgan.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here