Palmaresul Festivalului Național de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” – ediția XVIII

771

Municipiul Târgu-Jiu a fost, weekend-ul trecut, gazda celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“.

Iubitorii acestui gen au putut urmări la Teatrul de Vară recitaluri extraordinare oferite de Maria Gheorghiu, Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Dan Vană, Emeric Imre și Jimi Laco, Adrian Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Adrian Mărgineanu și Grupul Clipa. Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Școala Populară de Artă, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în colaborare cu Asociația ”Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni”, posturi de radio și televiziuni naționale și locale, publicații, societăţi comerciale, organizații neguvernamentale.
Juriul festivalului, format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești, a avut o misiune dificilă.

Palmares
Marele Premiu și Trofeul Festivalului – Ana-Maria Filip (Iași) – oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu
Premiul I: Trupa ,,Omnis” (București) – oferit de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare ,,Constantin Brâncuşi”
Premiul II: Diana Porca (Bistrița) – oferit de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu
Premiul III: Marius Barbu (Bușteni) – oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj

Premiul ,,Viorel Gârbaciu”
: Alina Amon (Craiova) – oferit de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu
Premiul special pentru compoziție ,,Liviu Nechita”: Daria-Andreea Boghean (Târgu Neamţ) – oferit de Dan Vană
Premiul special ,,George Stanca” pentru cea mai bună voce din festival: Rareș-Andrei Păuna (București) – oferit de Dan Vană
Premiul special din partea Asociaţiei ,,Viorel Gârbaciu”: Sergiu Pârvulescu (Vulcan) – oferit de Aurelian Gârbaciu
Premiul special pentru sensibilitate artistică ,,România Perpetuă”: Luminiţa Elena Donisă (Petroşani) – oferit de Adrian Beznă.
Premiul special Stephan Geraksiev: Sergiu Pârvulescu (Vulcan)- oferit de Sorin Minghiat
Scopul acestui festival-concurs este de a descoperi și promova noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk.
,,Felicităm tinerii câștigători și le urăm succes pe mai departe”, a transmis conducerea Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here