Palmaresul festivalului-concurs de la Florești

895

Două evenimente culturale importante, închinate împlinirii a 133 de ani de la intrarea în eternitate a poetului nepereche Mihai Eminescu, au fost organizate, la sfârșitul săptămânii, în Floreștii Gorjului, în comuna Țânțăreni.

Este vorba de a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean de poezie și creație plastică „Freamăt de codru”, eveniment la care au participat foarte mulți elevi, și festivalul-concurs al romanței, cântecului și dansului popular „Sara pe deal”, ediţia a XII-a, cu participare naţională.
Șase ansambluri folclorice s-au prezentat pe scena de pe stadionul din Țânțăreni.
La secțiunea dansuri populare, premiul I a fost câștigat de către Ansamblul „Segărceanca” din Segarcea – Dolj, iar premiul II a fost obținut de către Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi. Premiul III a fost adjudecat de Ansamblul „Flori de Soc” din Țânțăreni, grupa junior.
S-au mai acordat două premii speciale Ansamblului „Flori de Soc” din Țânțăreni, grupa senior și formației de dansuri a comunei Bechet „Bordeiașul”, Dolj. Larisa Cârlugea din orașul Rovinari a câștigat premiul I atât la secțiunea romanțe, cât și la secțiunea solist vocal. Mirela Calotă din comuna Urdari a obținut premiul II la secțiunea romanțe iar premiul III a ajuns la Carlos Borș din Rovinari. Premiul special nu a fost acordat, fiind redistribuit către secțiunea dansuri populare și obținut de ansamblul comunei Drăgotești.
La secțiunea solist vocal, premiul II a fost câștigat de Elena Izabela Matei din Târgu Jiu, iar premiul III de către Lucian Ruican din Segarcea. Premiul special a ajuns la Petronela Bartic din Târgu Jiu. Premiile au fost acordate de către Consiliul local și Primăria Țânțăreni și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here