Palmares mai bogat pentru folclorul gorjean

372

Săptămâna trecută, palmaresul Gorjului s-a îmbogățit cu noi premii obținute de copii și tineri talentați la festivaluri de muzică populară din țară.

În perioada 23 – 25 iunie, la Moreni, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului ”Cununa Petrolului”, dedicat copiilor și tinerilor pregătiți la Palate și cluburi din întreaga țară.
cununa petroluluiLa acest festival, județul Gorj, prin intermediul mai multor elevi ai Palatului Copiilor Târgu-Jiu și ai Clubului Copiilor Rovinari, a obținut patru premii la secțiunea ”muzică populară”. Astfel, Fabian Tîlvescu, din Târgu-Jiu, s-a clasat pe locul I la categoria de vârstă 7-10 ani, Mădălina Anuță, tot din Târgu-Jiu, a obținut locul III la aceeași categorie de vârstă, Carlos Borș, din Rovinari, s-a clasat tot pe locul III, însă la categoria 11-14 ani, iar Alina Părnescu, de asemenea, din Rovinari, a obținut locul II la categoria 15-19 ani.

Trofeul Festivalului ”Aurelia Fătu Răduțu”, adjudecat de o gorjeancă
O altă tânără talentată din Gorj a reprezentat cu succes județul la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului național concurs de interpretare vocală a muzicii populare românești ”Aurelia Fătu Răduțu”, organizat, în perioada 23-24 iunie, în orașul Bocșa din județul Caraș-Severin. Este vorba de Adriana Maria Soreanu, de 18 ani, din Bumbești-Jiu, care a reușit să câștige Marele Premiu și Trofeul Festivalului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here