Paleologu la Târgu-Jiu: “M-am cam făcut de băcănie cu venitul aici”

238

IMG_3085Prezent pentru prima dată la Târgu-Jiu cu ocazia campaniei electorale din PDL, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a călcat cu stângul în judeţul Gorj.

Şi asta deoarece pe raza judeţului nostru, maşina condusă de şoferul deputatului PDL, a fost surprinsă de un aparat radar încălcând viteza legală. Conducătorul auto s-a ales cu o amendă iar Paleologu cu o amintire legată de Târgu-Jiu şi de campania sa electorală în organizaţia condusă de Ion Ruşeţ. Întâmplarea l-a făcut însă să afirme în faţa pedeliştilor din Gorj cum că s-a făcut ,,de băcănie” venind în al zecelea judeţ pe care l-a călcat în postura de candidat la şefia PDL.

IMG_3074Theodor Paleologu a ajuns la Muzeul Judeţean ,,Al. Ştefulescu” din Târgu-Jiu sâmbătă după orele 18.00. A întârziat asta deoarece a plecat cu întârziere de la Vâlcea, judeţul cu numărul nouă pe care l-a călcat ca urmare a campaniei sale electorale pentru şefia PDL. În dorinţa de a ajunge repede şoferul a călcat mai tare pedala de acceleraţie, iar la intrare în municipiu conducătorul autoturismului de la Parlament a fost tras pe dreapta. A primit o amendă şi asta pentru că avea 90 de kilometri la oră în localitate. Paleologu a povestit întâmplarea colegilor din PDL Gorj, asta după ce jurnaliştii l-au luat la întrebări. “M-am cam făcut de băcănie cu venitul aici. Una că am întârziat, şi vă rog foarte mult să mă scuzaţi. Sigur că aş putea să dau vina pe colegul de la Vâlcea. Sunt lucruri care se întâmplă în campaniile astea mai mari, candidatul răguşeşte iar şoferul ia amenzi. Am făcut aproape 2000 de km. Gorjul este a zecea filială pe care o vizităm. Este cifra fatidică. Deci, sper foarte mult să obţin avizul dumneavoastră favorabil ca să pot continua cursa pentru 14 mai, că îmi trebuie zece filiale care îi pot sprijini pe toţi cei trei candidaţi. Aşadar, Gorjul este a zecea, şi dacă aş fi superstiţios, poate această amendă a meritat să fie plătită chiar dacă nu a fost aşa mare viteza. Nu îmi place viteza, eu nu conduc, merg cu bicicleta. Aşa că, dacă şoferului i se ia carnetul, o să merg cu trenul”, a declarat Paleologu, în incita Muzeului Judeţean Gorj. Candidatul a menţionat că o să aibă grijă de şoferul care s-a grăbit să ajungă la destinaţie, pentru el.

Ruşeţ, în echipa lui Blaga

Chiar dacă şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ, l-a aşteptat la Târgu-Jiu pe candidatul la şefia partidului, acesta i-a transmis lui Paleologu că el îl susţine pe Vasile Blaga în timp ce restul delegaţilor vor stabili pe cine vor vota abia după ce şi Boc va ajunge în judeţul nostru. ,,Vă informez, domnule ministru, că eu, cu titlu personal, sunt în echipa de promovare a moţiunii lui Vasile Blaga. Ştiţi acest lucru. Vreau să vă asigur însă că Gorjul nu are vot imperativ. În Gorj delegaţii care vor fi prezenţi nu au vot imperativ, aşa cum scrie statutul partidului şi cum este normal”, a explicat Ruşeţ. Palologu a întrebat apoi câţi delegaţi vor fi prezenţi la alegerea şefului PDL. “După norma actuală avem 23 de delegaţi dar dacă se va strânge un nou Consiliu Naţional pentru a modifica norma de reprezentare, atunci am putea să depăşim norma de 60”, i-a explicat, prompt, Ruşeţ.

,,Privind spre viitor”

Şeful PDL Gorj le-a expus apoi pedeliştilor gorjeni prezenţi la întâlnirea cu Paleologu cum se va desfăşura Comitetul Director al PDL întrunit sâmbătă în şedinţă. “Astăzi(n.r. sâmbătă) ne-am întrunit cu o ordine de zi cu totul specială. Avem doar două puncte. La primul, prezentarea moţiunii <<Privind spre viitor>> a candidatului PDL Teodor Paleologu. La punctul doi vom mai rămâne pentru câteva probleme organizatorice pe care le avem de rezolvat în această lună aprilie”, a declarat Ruşeţ care le-a explicat colegilor săi că în PDL a început campania electorală. “Începând cu data de 11 aprilie a început campania internă prin depunerea de moţiuni în vederea alegerii preşedintelui partidului, de către Emil Boc, Vasile Blaga şi de către Teodor Paleologu, fost Ministru al Culturii, actualmente deputat în Camera Deputaţilor. Domnia sa a fost cel care şi-a manifestat dorinţa de a fi primul în mijlocul nostru în această zi. Încă o dată îi urez bun venit în Gorj, dânsul este om de cultură şi ştie importanţa judeţului nostru pe harta culturală, nu a României, ci a lumii şi de asemenea, incidentul nedorit, de care vă veţi aminti pentru că sunt ferm convins că este prima amendă din campania internă pe care aţi luat-o”, a completat Ruşeţ.

Pro-PNL

În faţa auditoriului restrâns prezent sâmbătă la Muzeul Judeţean, Paleologu a vorbit despre moţiunea sa, despre cultură, punând accentul pe mecenat. Acesta a discutat şi despre relaţia PDL cu PNL, partid aflat într-o alianţă cu PC şi într-o uniune cu PSD. “În privinţa PNL, trebuie să păstrăm în raport cu ei o atitudine de mână întinsă, de atitudine generoasă, în speranţa că o să le vină mintea la cap. În speranţa că oamenii rezonabili din PNL, adevăraţii liberali se vor sătura de o anumită tiranie actuală în acest partid şi de o derivă gravă pentru PNL”, a menţionat Paleologu. “Există un electorat care îşi doreşte o colaborare între aceste două partide, care este foarte dezamăgit de lupta aberantă dintre cele două partide, un electorat independent, greu de manipulat, care e dezamăgit deopotrivă de noi şi de contextul în care PNL s-a lipit atât de tare de PSD”, a completat candidatul PDL.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here