Palatul Copiilor Târgu-Jiu şi Colegiul Tehnic Motru, premiate de Patrula de Reciclare

173

Cea mai recentă ediţie a programului Patrula de Reciclare şi-a desemnat echipele câştigătoare la nivel local. Două unităţi de învăţământ din Gorj au primit distincţii pentru Patrula cea mai activă şi Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii.

Patrula de Reciclare şi-a desemnat la începutul acestei săptămâni premianţii locali ai ediţiei 2015-2016. În fiecare judeţ, două echipe câştigă premiile locale: Patrula cea mai activă şi Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii. În total, 88 de echipe din grădiniţe, şcoli şi licee din toată ţară au excelat la promovarea colectării selective de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
La nivelul judeţului Gorj, Patrula de Reciclare a avut doi câştigători: Colegiul Tehnic Motru pentru Cea mai activă patrulă şi Palatul Copiilor Târgu-Jiu pentru Cea mai mare cantitate de baterii colectată. Profesorii coordonatori care s-au ocupat de acest proiect au fost: Daniela Ardeiu de la Colegiul Tehnic Motru şi Florin Arpezeanu de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu. Competiţia pentru premiile naţionale rămâne deschisă. Până acum, 6 judeţe au câştigat premii naţionale: Argeş, Bihor, Covasna, Harghita, Sibiu şi Vâlcea.
“După primii cinci ani, putem spune că Patrula de Reciclare a contribuit semnificativ la nivelul de informare şi educaţie al comunităţilor lor în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor electrice. Profesorii şi copiii din program au convins sute de mii de români să colecteze permanent deşeurile electrice responsabil şi civilizat, aşa cum ne cere legea şi respectul faţă de natură şi de noi înşine. Patrula de Reciclare încheie cu succes a V-a ediţie, devenind unul din cele mai longevive şi ample programe de educaţie de mediu din România. Până acum, în cele 5 ediţii, Asociaţia RoRec a acordat peste 400 de premii locale şi naţionale. Peste jumătate (53%) din şcolile înscrise la ediţia din acest an sunt cel puţin la a doua participare. Avem inclusiv un nucleu al veteranilor care sunt în program de cinci ani, încă de la început! Avem şcoli şi profesori multi-premiaţi, care au reuşit să-şi repete performanţele, an după an”, au transmis organizatorii programului Patrula de Reciclare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here