Palatele de la Gorj, funcţionale în scurt timp

150

Palatele Agriculturii şi cel al Educaţiei vor fi funcţionale în scurt timp, potrivit prefectului judeţului, Claudiu Teodorescu. Acesta spune că în cea mai scurtă perioadă de timp palatele vor fi la dispoziţia gorjenilor pentru a le facilita demersurile acestora de a nu mai fi nevoiţi să străbată drumul de la o instituţie la alta.

Prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, spune că în perioada următoare se vor finaliza toate amănuntele privind amenajarea Palatelor Agriculturii şi Educaţiei. Acesta doreşte comasarea tuturor instituţiilor din învăţământ şi agricultură, în cele două palate, în municipiul Târgu-Jiu. „Se lucrează de zor. Am fost şi săptămâna trecută acolo, cu primarul Florin Cârciumaru şi cu Preşedinte Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pentru a vedea căile de acces. În general nu lăsăm absolut nimic neterminat. Numai că lucrurile se realizează conform legii, cu toate lucrurile puse la punct. Se va finaliza în proximă perioadă. Trebuie să facem compartimentările, birourile, partea juridică, partea tehnică. În imediata perioadă vom avea finalizate şi aceste lucruri. Dacă avem o idee care credem că este foarte bună, o realizăm. Această idee de a avea două centre cred că este o idee foarte bună”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Motivele care au stat la baza hotărârii
Prefectul a luat această hotărâre din mai multe motive, unul dintre ele ar fi acelea că cei de la Inspectoratul Şcolar erau centralizaţi, însă nu îi avantaja ca imagine, iar cel de-al doilea motiv a fost acela că instituţiile deconcentrate agricole se aflau în chirie în diferite zone ale oraşului. Iar pentru ca cetăţenii judeţului să nu mai alerge pentru a lua actele necesare dintr-o parte în alta a oraşului, Inspectoratul Şcolar şi Casa Corpului Didactic vor fi mutate într-o clădire nouă situată în incinta Liceului nr.5, iar Direcţia Agricolă şi APIA ar putea fi mutate în actualul sediu al IŞJ Gorj de lângă Liceul Nr.2.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here