Pakistanezul din Motru, anchetat și la bulgari

375

Cetățeanul pakistanez, implicat la sfârșitul săptămânii trecute în răpirea copilului său de la fosta soție, o gorjeancă dintr-un sat de lângă Motru, nu va ajunge prea repede “acasă” pentru a fi încarcerat, deși instanțele au emis deja pe numele său un mandat de arestare preventivă, el fiind în prezent în Bulgaria. Acolo a fost depistat de polițiști și încătușat, repatrierea sa și trimiterea în România presupunând proceduri de durată, surse judiciare menționând că bulgarii au deschis și ei un dosar penal pe numele lui Zaman Faisal. Bărbatul de 48 de ani este anchetat pentru trecerea frauduloasă a frontierei, asta după ce vameșii bulgari au constatat că individul a intrat ilegal în țara vecină împreună cu fiul său de nici 4 ani.
Băiatul a fost luat cu forța de lângă mama sa, după ce femeia a fost bătută, la fel ca și un vecin al acesteia, minorul ajungând împotriva voinței sale în Bulgaria. Culmea este că pakistanezul a trecut Dunărea cu bacul, dar asta nu l-a împiedicat să intre ilegal în țara vecină. El a fost reținut, după ce a mers o distanță destul de bună pe teritoriul țării vecine, la un control de rutină neputând să prezinte documente de identitate pentru minorul pe care îl avea cu el, amândoi fiind dați în consemn la frontieră după producerea incidentului de la Samarinești. Băiatul răpit de pakistanez a ajuns în custodia autorităților bulgare, Direcția pentru Protecția Copilului Gorj începând, ieri, demersurile pentru a intra în contact cu autoritățile de la sud de Dunăre, în încercarea de a-l aduce pe cel mic în România și a-l da mamei de lângă care a fost luat.
Cetățeanul pakistanez este anchetat de polițiștii gorjeni pentru lipsire de libertate și lovituri și alte violențe, pe numele lui fiind emis luni un mandat de arestare preventivă de 30 de zile, în baza căruia autoritățile române vor încerca să îl aducă înapoi în țară pentru a fi finalizate cercetările. Mersul anchetei depinde însă de rezultatele cercetărilor făcute de bulgari, până atunci Zaman Faisal rămânând în spatele gratiilor la sud de Dunăre.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here