Paicu vrea să-i tragă scaunul viceprimarului Ungureanu

203

Supărat pe coechipierul său mai tânăr, care are din ce în ce mai mulţi susţinători şi credibilitate în comună, Aristică Paicu, primarul din Băleşti, i-a pregătit acestuia o surpriză. Adică schimbarea din funcţie, fără ca ocupantul postului de viceprimar, Mădălin Ungureanu, să ştie asta. A întocmit ordinea de zi la şedinţa de Consiliu Local, extraordinară, convocată vineri, pe care a trecut la al doilea punct şi demiterea vicelui PRM. Asta, în condiţiile în care, la Băleşti, majoritate în CL este asigurată de PRM şi USL, Ungureanu fiind apreciat şi de restul consilierilor locali. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, s-a declarat uimit de intenţia lui Paicu şi a declarat că viceprimarul nu trebuie schimbat la Băleşti.

Mădălin Ungureanu este viceprimarul comunei Băleşti din iulie 2012, asta urmare a faptului că s-a clasat al doilea după Paicu la număr de voturi privind funcţia de primar al localităţii. Ungureanu a obţinut cu 30 de voturi mai puţin ca Paicu fapt ce l-a împiedicat să fie astăzi primar. Acest lucru nu i-a picat prea bine primarului Paicu care a încercat să-l îndepărteze pe Ungureanu şi de funcţia de viceprimar. Cum PRM şi USL au făcut majoritate, Paicu a fost constrâns să-l accepte pe Ungureanu, pe care localnicii îl văd drept viitor primar al comunei. În lunile următoare, Paicu a mai făcut nişte artificii pentru a-l pune în umbră pe Ungureanu şi recent a iniţiat un proiect de hotărâre privind crearea unor funcţii noi la primărie, una fiind şi cea de administrator public. Funcţia este menită să-i reducă din atribuţii viceprimarului. Acum, nemulţumit că nu poate numi rapid pe cineva în funcţia de manager public, Paicu a găsit posibilitatea de a-l elimina pe Ungureanu, printr-o şedinţă de CL, extraordinară. Şedinţa se va ţine vineri iar pe ordinea de zi Paicu a scris tocmai “proiectul de schimbare din funcţie a viceprimarului”, iniţiator fiind edilul însuşi. Contactat telefonic, Paicu nu a răspuns pentru a explica de ce vrea să se debaraseze de vicele Ungureanu, schimbând şi majoritatea în CL Băleşti.

Călinoiu, şocat
Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a fost şocat când a auzit că se încearcă, din nou, destabilizarea administraţiei locale din comuna Băleşti. Acesta a menţionat că nu ştia nimic de iniţiativa lui Paicu, mai ales că edilul cunoaşte că şefii PSD au acceptat majoritatea cu PRM din localitate. Călinoiu a precizat că nu se impune schimbarea viceprimarului din Băleşti, cum nu se impune nici schimbarea majorităţii cu PRM, altele fiind priorităţile în aceea comună.

Şeful PRM Gorj îl susţine pe Ungureanu
Gheorghe Bucălăete, preşedintele PRM Gorj, susţine că are încredere în maturitatea politică a aleşilor locali din Băleşti. Bazându-se pe experienţa politică a preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, Bucălăete menţionează că ar trebui să se ţină şi de politica constructivă făcută de PRM în Băleşti.
PRM Gorj mai are şi alte majorităţi în judeţ, formate cu USL-ul.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea Ordinea de zi a CL Băleşti pentru şedinţa de vineri daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here