Păduri din Gorj, în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine

1082

Noi suprafețe de pădure din Gorj au fost introduse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine. Ministerul Mediului a anunțat că suprafaţa totală de păduri virgine şi cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare. Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine.

Peste cinci mii de noi hectare de păduri au fost identificate de gărzile forestiere faţă de catalogul din aprilie 2021. Astfel, prin finalizarea „Studiului naţional de identificare a pădurilor virgine/cvasivirgine”, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 ha. Au mai fost introduse pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului Silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (O.S. Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârşia Lotrului – Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (O.S. Buila).
Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă, ceea ce înseamnă că nu sunt permise nici un fel de lucrări sau activităţi umane care le pot afecta. Singurele activităţi permise sunt cele de cercetare, educaţie şi de vizitare, dar şi acestea sunt permise doar cu condiţia să nu afecteze naturalitatea pădurilor respective, a informat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here