Pădurea Obştei Grui-Arşeni arde de trei zile

214

Pădurea aparţinând Obştei Grui-Arşeni, din Valea Sadului, punctul Scurta, unde este preşedinte Dumitru Bărbuţi, fiind arondată la Ocolul Silvic privat Parângu Mic, unde este şef de ocol, Marcel Dumitrescu, este în flăcări. Pădurea arde de vineri de la ora 17.00, iar localnicii susţin că s-au alarmat toate obştiile din zonă, numai de la Grui-Arşeni nimeni.

 

Abia sâmbără la ora 12.00 pădurarul Ion Scurtu de la Grui-Arşeni s-a dus să vadă despre ce este vorba. Se presupune că focul a fost pus intenţionat pentru a muşamaliza nişte tăieri de lemne, verificate în urmă cu o lună şi jumătate de Poliţia Târgu-Jiu şi ITRSV Vâlea, existând un dosar în cercetare şi la Parchetul Târgu-Jiu. Parcela 563 unde este semnalat acum incendiul este, de asemenea, în litigiu cu Direcţia Silvică Gorj, existând chiar o ordanţă de sistare a tăierilor de lemne, acolo. Se bănuieşte că de teama altor verificări şi expertize tehnice, care ar fi putut demonstra că de acolo s-au tăit cantătăţi mari de lemne ilegal, s-ar fi pus foc intenţionat tocmai în acel loc.

Multe anchete, dar făptaşi neprinşi
De altfel, se pare că, firma şefului de ocol, Marcel Dumitrescu, a exploatat lemn tocmai din acea zonă. Dosarul privind aceste tăieri de lemne se află în cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj. Pentru tăierile făcute pe anul acesta există un alt dosar în cercetare la Poliţia municipiului Târgu-Jiu.
Cam trei hectare de pădure au ars de vineri până sâmbătă şi pădurea arde în continuare, focul fiind semnalat la o cotă de peste 1000-1400 de metri, spun localnicii din Muşeteşti. Au fost anunţaţi telefonic inspectorii ITRSV Vâlcea, noul director al Direcţiei Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc, inspectorul Roşca de la IPJ Gorj, primarul Ion Ciobea de la Muşeteşti precum şi Poliţia Bumbeşti despre acest incendiu. Oamenii din zonă susţin că la orele amiezii în zonă nu ajunsese niciun pompier, locul unde este semnalat incendiu fiind de altfel greu accesibil.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here