Pădurea Ivana, jefuită de hoţi: Sute de metri cubi de lemn, sustras de sub nasul poliţiei

372

Probleme ca cele semnalate recent de Gorjeanul la Jupâneşti sunt numeroase la nivelul judeţului Gorj. Ni s-a semnalat astfel un alt jaf de proporţii în zona comunei Săcelu, sat Hăieşti. Aici, în ultimii patru ani, au dispărut cantităţi impresionante de lemne de esenţă stejar şi pin, vinovaţii fiind făcuţi chiar cetăţeni ai localităţii. În zonă, din cauza defrişărilor abuzive, s-au înregistrat chiar alunecări de teren, pe suprafeţe de câteva hectare.

Numeroase sesizări legate de furturile din Pădurea Ivana au ajuns la poliţia din Săcelu care a aplicat câteva amenzi celor prinşi în fapt. Hoţii au fost prinşi cu lemnele în bătătură, dar nu s-au învăţat mine şi, se pare, că ei continuă să sutragă material lemnos în cantităţi impresionante. Autorităţile locale dau din umeri, suţin că nu sunt abilitate să stopeze aceste infracţiuni care cresc şi pe fondul faptului că proprietarii refuză să îşi încheie contracte de pază pentru avutul forestier. De altfel, numărul proprietarilor care au paznic plătit este infim, deşi se plăteşte mai puţin de 50 de lei pe hectarul păzit pe an.
Lemnele sustrase de pe proprietatea localnicilor sunt vândute la drumul mare, sub nasul poliţiei semnalate de multe ori că hoţii comercializează bunurile lor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here