Pădurea din centrul orașului Bumbești-Jiu! Iată cum arată locul în care a funcționat Școala de jandarmi!

2377

Baza sportivă de la fosta Școală de Subofițeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” din Bumbești-Jiu, preluată de primărie, la începutul anului trecut, a fost invadată de lăstăriș. De fapt, în imaginile postate de un cetățean al orașului Bumbești-Jiu pe o pagină de socializare, abia se mai pot distinge bucățile din beton și porțile fostului teren de sport, printre buruieni și arbuștii crescuți în voie, la câteva zeci de metri de blocurile din zonă. Viceprimarul orașului, Cristian Păunescu, spune că, anul trecut, s-a semnat ultimul document pentru preluarea fostului centru de pregătire al jandarmilor și dă asigurări că s-au demarat discuții pentru înființarea, în acel loc, a unui cămin de bătrâni, construirea unui bazin de înot și edificarea de locuințe sociale.

Imaginile apărute în spațiul public cu așa zisa ,,pădure din centrul orașului Bumbești-Jiu” au stârnit revoltă printre cetățenii urbei și mâhnire în rândul celor care au învățat la vechiul liceu, abandonat de autoritățile locale.
De altfel, clădirile în care a funcționat, de la jumătatea anilor ‘90, Școala de Jandarmi de la Bumbești-Jiu, au fost preluate, în februarie, anul trecut, de primăria orașului.
Asta era și nemulțumirea celor care au copilărit în acel loc că, vreme de aproape un an și jumătate, autoritățile locale nu s-au preocupat cel puțin de curățirea zonei, mai ales că pe fosta bază sportivă a crescut lăstărișul. ,,Putem face liniștiți o crescătorie de vipere”, e descrierea unor imagini care arată tristețea locului și indiferența autorităților, în doar 4 minute.
Trebuie precizat faptul că Serviciul Public-Administrativ, din cadrul Primăriei Orașului Bumbești-Jiu, are 31 de angajați la cele două compartimente, adică ,,servicii întreținere”, respectiv ,,salubritate întreținere spații verzi”, potrivit organigramei din luna februarie a acestui an, însă viceprimarul Cristian Păunescu spune că nu sunt decât 25 de salariați și n-au avut timp să curețe fosta bază sportivă, fiind ocupați cu unele lucrări, ,,în regie proprie”, pe care le execută pe raza orașului.
,,Acolo chiar avem puțini, pentru că vreo 8 lucrează, iar cei de la spații verzi sunt necalificați. Pe cei care lucrează îi folosim la lucrări în regie proprie. În rest nu am decât șase femei.
Cu cei de la spații verzi nu reușim nici să cosim”, a declarat Păunescu. Viceprimarul afirmă că se intenționează ca pe locul pe care a funcționat fosta școală de jandarmi să se facă un cămin de bătrâni, un bazin de înot încălzit și locuințe sociale. ,,Abia am reușit să-l luăm de la Ministerul de Interne.
Clădirea e praf, fără uși, fără parchet. Primul lucru când am preluat-o, am izolat-o ca să nu mai plouă în ea. Știu că domnul primar a avut discuții cu președintele Consiliului Județean și Mitropolia Olteniei să facem un cămin de bătrâni și în spate s-a predat terenul Companiei Naționale de Investiții să facem un bazin de înot încălzit.
Tot acolo s-a depus documentația pentru locuințe sociale să-i mutăm pe cei care-i avem în vechile cămine”, a precizat Cristian Păunescu.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here