Pădure Erasmus la Gorj. 10.000 de puieți, plantați la Runcu

961

De ziua Pământului, 22 aprilie, Pădurea Erasmus+ Gorj prinde viață!
Inițiativa Agenției Naționale pentru Programe Comunitare și Formare în Domeniul Educației de a sprijini strategia de intervenție directă care se adresează protejării mediului și combaterii schimbărilor climatice, susținute și de programele educaționale ale Uniunii Europene prin crearea de păduri Erasmus în România, a găsit la Gorj oameni interesați să susțină această idee.
„Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Direcția Silvică Gorj au alături elevi și studenți de la
Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, Liceul Tehnologic Peștișani, Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Șandru” Bâlta,
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu și Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu pentru a face acest vis o realitate, contribuind prin efortul lor la împădurirea cu 10.000 de puieți a zonei Runcu din județul Gorj”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Prima pădure Erasmus a fost plantată în noiembrie 2022, în județul Bistrița-Năsăud, cu participarea elevilor și profesorilor din 26 de școli.
Erasmus este un program prin care elevi, studenți și specialiști din diverse domenii din ţări ale Uniunii Europene își pot desfășura activitatea, pentru o anumită perioadă, într-un alt stat membru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here