Pădurarii Ocolului Silvic Târgu-Cărbunești, acuzați că pun capcane pentru localnicii din Licurici! – Cuie și cruci din fier striat, bătute în poteci

3511

Localnicii comunei Licurici sunt supărați pe pădurarii Ocolului Silvic Târgu-Cărbunești, care răspund de zona forestieră din satele Frumușei și Negreni, pe motiv că respectivii ar încerca să-i țină, ilegal, departe de pădure. În potecile și drumurile din zonele împădurite, localnicii au găsit înfipte cuie ori cruci realizate din fier striat, puse acolo de pădurari, pentru ca posesorii de căruțe să nu mai treacă prin zonă. Tinerii care trec cu ATV-urile pe drumurile spre pădure stau și ei cu emoții pentru că drumul are ,,capcane” puse de pădurari, recent un posesor al unui astfel de mijloc de transport și-a distrus cauciucurile în aceste cuie puse intenționat. Problema a fost sesizată de localnici Ocolului Silvic Târgu-Cărbunești, dar responsabilii de acolo au preferat să spună că vina nu este a lor.

De mai bine de un an de zile, localnicii din Licurici se confruntă cu această problemă, a capcanelor din drumurile care duc în pădure, ori spre fânețe.
Totul din cauza angajaților de la ocolul silvic care ar pune astfel de capcane în rutele folosite de căruțași, ATV-iști sau chiar de simpli localnici, care își duc animalele la pășune ori merg la adunat de ciuperci.
În ciuda faptului că oamenii au suferit pagube și chiar și-au accidentat animalele, făcând fotografii la cuiele ori crucile din fier înfipte în drumurile de pământ, nimeni nu a luat nicio măsură.
Nici măcar când pozele cu sesizările de rigoare au ajuns la Ocolul Silvic Târgu-Cărbunești nimeni nu a luat nicio măsură, autoritățile considerând problema cu ,,autor necunoscut”.
Din păcate însă, aproape zilnic, pe aceste drumuri apar incidente neplăcute, care provoacă pagube și accidentează oameni și animale.
Localnicii nemulțumiți nu mai știu cui să ceară ajutor și chiar intenționează să se adreseze poliției pentru a supraveghea acești lucrători, care cu intenție ar face rău cetățenilor.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. Conform art 54 din Legea 46/2008- Codul Silvic :accesul public in padure este permis numai in zone amenajate si pe trasee marcate in acest sens; accesul public in fondul forestier national cu autovehicule, motociclete, ATV -uri sau mopede este interzis, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism, care se pot practica numai cu acordul sefului ocoluli silvic sau a proprietarului ( cu avizul sefului ocolului silvic ).
    Personalul silvic nu se ocupa cu plantarea cuielor sau a capcanelor.

  2. Proprietar fiind am voie sa-mi vizitez padurea. Cine plateste daca un astfel de cui ma raneste? Ce trasee marcate aveti? Eu nu am vazut niciunul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here